Care este diferenţa dintre șprot şi hamsii?

16.06.2022
Care este diferenţa dintre șprot şi hamsii?

Sezonul estival este în plină desfășurare, iar pe litoral peștele este mâncarea vedetă. Hamsiile sunt la mare căutare printre turiști, fiindcă sunt ieftine, gustoase și pot fi consumate cu totul fără să mai duci grija oaselor. Din păcate, sunt restaurante care au în meniul lor hamsii, însă servesc șprot. Diferențele dintre cele două specii de pește nu pot fi observate ușor de oamenii obișnuiți, însă ele există și redactorii shtiu.ro le vor evidenția în rândurile de mai jos.

Diferenţa dintre sprot şi hamsii

De ce este bine să mâncăm pește?

Peștele sălbatic, în special, este foarte sănătos pentru organismul uman. Specialiștii în nutriție recomandă ca fiecare persoană să consume de cel puțin două ori pe săptămână carne de pește.

Conserva de pește, pe care eu am denumit-o ca fiind concentratul de nutrienți cel mai eficient și la îndemână pentru un preț ridicol, costă sub 5 lei, este conserva de sardine. Zeama de oase sau mâncatul conservei cu tot cu oase ne aduce o sursă de calciu care este incredibilă pantru organism.

Din pastilele de calciu mineralele nu se fixează așa cum se fixează din aceste mâncăruri cu oase. Avem omega 3 în sardine cum nu avem în niciun aliment, sarcina e un peşte mic, omega 3 e în alge, omul nu poate să-l absoarbă din surse vegetale. Sardina mănâncă alegele, noi mâncăm sardine. Într-o cutiuță de conservă, dacă o mâncăm o dată pe săptămână, avem nutrienții naturali și potenţiaţi între ei, a afirmat nutriționistul Mihaela Bilic, potrivit bzi.ro.

Cea mai bună rețetă de hamsii prăjite

Ingrediente:

Mod de preparare:

Pentru început peștele se spală și se curăță bine. După aceea se amestecă făina de porumb cu cea de grâu și sarea. Apoi hamsiile se trec prin acest amestec și se pun la prăjit. În momentul în care sunt gata, scoate-le pe prosopele absorbante de bucătărie. Peștele se servește fie cu pâine și lămâie alături, fie cu mămăligă și mujdei de usturoi. Poftă bună!

Foto: Youtube.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot