Secretele ciorbei de pește. Se folosește sau nu apă din Dunăre?

10.06.2022
Secretele ciorbei de pește. Se folosește sau nu apă din Dunăre?

Ciorba de pește este una dintre cele mai gustoase mâncăruri din bucătăria românească. În jurul acesteia au apărut multe ipoteze despre cum trebuie preparată ca să fie delicioasă. Redactorii shtiu.ro s-au inspirat după o idee a lui Motoc Corneliu, un fan al Deltei Dunării, și vă prezintă în rândurile de mai jos secretele pentru a realiza o ciorbă de pește care va satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Ciorba de pește și secretele ei

1. În primul rând, trebuie specificat că nu există ciorbă de pește realizată diferit în funcție de zona țării. Așadar, când auziți că se servește ciorbă de pește lipovenească, românească sau turcească este bine să știți că acolo este doar marketing pentru turiști și nimic altcevba.

2. Foarte mulți oameni susțin că gustul delicios al ciorbei de pește vine de la apa din Dunăre. Ei bine, acest lucru este fals, fiindcă apa este inodoră incoloră și insipidă.

3. Potrivit bucătarilor profesioniști, ciorba de pește autentică se prepară cu doar trei legume și un fruct: roșii, ardei, ceapă și cartofi. Orice este adăugat în plus va strica gustul rețetei originale.

4. Nu există borș de pește, fiindcă ciorba este acrită cu oțet, ci nu cu borș de tărâțe. Așadar numele corect este ciorbă de pește, borșul fiind denumirea rusească a acesteia.

5. Pentru ca o ciorbă de pește să fie gustoasă trebuie folosite mai multe tipuri de pește. Bucătarii profesioniști și pescarii folosesc minim cinci tipuri de pește la realizarea ciorbei, atât pește gras cât și slab.

6. După ce este curățat, în pește trebuie lăsat icrele, lapții și bășica pentru a da o savoare în plus ciorbei.

7. Bucătarii profesioniști recomandă să fie folosit doar pește din Deltă sau Dunăre, fiindcă cel din crescătorii are alt gust din cauza alimentației.

8. Totodată, este indicat să folosiți pește proaspăt, deoarece cel congelat va da un cu totul alt gust ciorbei.

9. La final ciorba de pește se drege cu oțet, sare și leuștean.

10. În trecut pescarii nu mâncau ciorba cu peștele în ea. Acesta era scos pe un platou din lemn și se consuma separat cu mujdei de usturoi.

Cea mai bună rețetă de ciorbă de pește

Într-o oală mare cu apă se pun legumele la fiert, iar când cartofii sunt aproape gata, se adaugă roșiile și ardeii. Ulterior, se presară sarea și peștele porționat. După 20 de minute, se pune oțetul și puțin ulei. La final, se presară leușteanul și se acoperă oala timp de 10 minute pentru a avea un plus de savoare.

Așa cum am specificat mai sus, ciorba se mănâncă goală, iar peștele separat cu mujdei de usturoi, bineînțeles alături de o mămăligă fierbinte. Poftă bună!

Foto: Youtube.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising