Care este cel mai periculos oraș din Europa?

28.07.2023
Care este cel mai periculos oraș din Europa?

Europa este un continent al contrastelor. Casă a sute de milioane de oameni, pe „Bătrânul Continent” există regiuni care sunt paradisuri fiscale, dar și zone unde îți poate fi frică să mergi pe stradă. Prezența hoților, furtul de telefoane sau spartul de magazine pot fi motive pentru care un oraș poate fi evitat de turiști. Care este cel mai periculos oraș din Europa?

Bradford, Marea Britanie, cel mai periculos oraș al continentului

periculos

Europa este un continent divers, în care există sute de culturi. Locuință pentru aproximativ 760 milioane de locuitori, există regiuni în care turiștii se pot lovi de experiențe neplăcute. Pentru a afla de ce Bradford este cel mai periculos oraș al continentului, trebuie să vedem ce înseamnă acest nivel de pericol: rapoarte criminale, dezastre naturale, furturi, atacuri teroriste etc.

Față de alte continente, Europa se bucură de o rată de criminalitate mult mai mică decât Asia sau America de Sud. Cu toate acestea, pentru a păși în realitate trebuie să recunoaștem că și Europa are zone periculoase.

Top 5:

  1. Bradford, Marea Britanie
  2. Marsilia, Franța
  3. Catania, Italia
  4. Coventry, Marea Britanie
  5. Nantes, Franța.

Pentru a ne face o idee, cele 5 au un index mediu al criminalității de 64,86. Ne putem da seama că este un punctaj ridicat, având în vedere că Bucureștiul are un index de 28,21, adică este considerat foarte sigur.

Bradford, cel mai periculos oraș din Europa are o medie a raportărilor criminale îngrijorătoare. Rata criminalității este de 13,875 de incidente la 100.000 de oameni. În anul 2022, au fost înregistrate peste 75.000 de incidente.

Pe ce loc se află orașele din România?

Deși imaginea oamenilor despre Europa de Est poate fi una negativă, lucrurile în realitate sunt chiar diferite. Cel mai rău famat oraș al României este Craiova, fiind situat pe locul 35 european, aflându-se între Milano, din Italia, și Barcelona, din Spania. Următorul oraș din România este Constanța, pe locul, 45 și Iași, pe 104.

Conform clasamentului european, pe ultimele 3 locuri din Europa sunt orașele Zurich, Elveția, Funchal, Portugalia și San Sebastian, Spania.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot