Care este cel mai mare câine din istorie? Cum arată acesta?

29.07.2021
Care este cel mai mare câine din istorie? Cum arată acesta?

Pe data de 4 octombrie 2011, Guinness Book of World Records îl desemna în mod oficial pe Zeus, un exemplar din rasa Marele Danez, drept cel mai înalt câine care a existat vreodată. Zeus a murit în septembrie 2014, la vârsta de cinci ani, însă continuă să deţină recordul de cel mai mare câine din istorie.

Cât măsura cel mai mare câine din istorie?

Gigantul blând cum era denumit Zeus a fost un animal de companie mult adorat și răsfățat, care trăia într-o familie de americani din Otsego (statul Michigan). El a devenit vedetă mondială în clipa în care a fost făcut public performanța sa.

Atunci când a fost măsurat de un veterinar și de redactorul-șef al „Guinness Book of World Records”, Zeus avea 1,118 metri înălțime de la picior la umăr și 2,11 metri de la coadă la umăr.

Când se ridica pe labele din spate, giganticul patruped depășea cu mult înălțimea unui om, ajungând până la 2,23 metri.

Deși cântărea 70 de kilograme, Zeus nu mânca foarte mult. Stăpânii lui declarau atunci că el consuma în jur de 13,4 kilograme de alimente odată la două săptămâni.

A mai existat un câine din aceeași rasă, Freddy, care figurează la rându-i în Cartea Recordurilor. Când a fost măsurat în anul 2016, el avea o înălțime de 1,016 metri și 2,11 metri de la coadă la greabăn.

Freddy stabilea atunci recordul pentru cel mai înalt câine din lume aflat încă în viață. Din păcate, Freddy a murit la începutul anului 2021 la vârsta de opt ani și jumătate.

Ce este Marele Danez?

Marele danez sau dogul german cum mai este el cunoscut este o rasă extrem de populară în Statele Unite ale Americii. El a devenit un personaj de desene animate foarte îndrăgit de copii: Scooby-Doo.

Acest câine este de talie foarte mare și a fost supranumit „Apollo al câinilor” datorită gabaritului său, dar și a forței și abilității de vânător și a aspectului maiestuos. Blana este lucioasă, scurtă și densă și are mai multe culori. Durata medie de viață este de 8-10 ani.

Crescut inițial pentru a vâna mistreți, Marele Danez este un animal de companie foarte blând, afectuos, căruia îi place să se joace și se simt cel mai bine în preajma copiilor. Au o mare dorință de le fi pe plac stăpânilor, ceea ce îi face ușor de dresat.

Un astfel de câine foarte bine dresat este un ideal câine de pază. De asemenea, Marele Danez este folosit în terapia asistată.

Foto: Facebook

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot