Care este cea mai mortală creatură de pe Pământ? Ucide 725.000 de oameni anual

24.09.2020
Care este cea mai mortală creatură de pe Pământ? Ucide 725.000 de oameni anual

Animalele fac parte din viața noastră.  Multe dintre aceste animale au fost domesticite de-a lungul timpului, însă altele trăiesc în sălbăticie și sunt un pericol pentru oameni. Deși pare greu de crezut, cele mai mortale creaturi de pe planetă nu sunt leii, rechinii sau tigri, ci o specie care se întâlnește aproape peste tot în lume.

Creatura ucide peste 725.000 de oameni în fiecare an

Când vine vorba de animale mortale, lumea se gândește la lei, rechini sau mamifere de talie mare care pot zdrobi un om în câteva secunde. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cea mai mortală creatură de pe pământ este mică în dimensiuni și se găsește pe aproape toată planeta.

Incredibil dar adevărat, însă țânțarul este creatura care omoară peste 725.000 de oameni în fiecare an. Potrivit oamenilor de știință, există peste 3.000 de specii de țânțari în lume. Aceste insecte se reproduc foarte repede, iar femelele pot procrea chiar și în picături de apă, lăsând între 50-500 de ouă.

Unul ditre motivele pentru care tânțarii sunt atât de periculoși este faptul că se adaptează rapid la diferite medii, a declarat Burns Blackwell, președintele Terminix-Triad, potrivit digi-animalworld.tv.

Motivul pentru care țânțarul este cea mai periculoasă creatură de pe planetă, constă în faptul că aceștia transmit boli mortale prin înțepătura lor, precum: malaria, febra Dengue, febra galbenă și encefalita. Potrivit statisticilor, malaria omoară peste 600.000 de oameni în fiecare an.

Omul, a doua cea mai periculoasă creatură de pe planetă

Deși pare șocant este adevărat. Omul este a doua cea mai periculoasă creatură de pe Terra. Statisticile arată că 475.000 de persoane își pierd viețile, în fiecare an, din cauza altor oameni. Clasamentul este continuat de șerpi, câini, dar și hipopotami.

Ce este țânțarul?

Țânțarul este unul dintre reprezentanții cei mai banali ai numeroaselor specii de culicide. Are o lungimea este de 3-6 mm, cu corpul zvelt, este acoperit cu solzi fini, aurii, pe corp și pe picioare, cu trompa îndreptată înainte, palpii maxilari sunt cu mult mai scurți decât trompa la femelă, lungi cât trompa la mascul. Acesta emite un bâzâit constant, țiuitor, supărător, care în tăcerea nopții poate fi auzit perfect. Țânțarul se înmulțește prin ouă pe care femelele le depun pe suprafața apelor. Femela țânțar se hrănește cu sângele pasărilor, mamiferelor, inclusiv omul.

În România au fost identificate 56 specii de țânțari. Deși mușcătura acestora este inofensivă, trebuie știut că femelele pot transmite malaria, o boală infecțioasă gravă.

Așa arată un țânțar în acțiune

 

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot