Care este cea mai mortală creatură de pe Pământ? Ucide 725.000 de oameni anual

24.09.2020
Care este cea mai mortală creatură de pe Pământ? Ucide 725.000 de oameni anual

Animalele fac parte din viața noastră.  Multe dintre aceste animale au fost domesticite de-a lungul timpului, însă altele trăiesc în sălbăticie și sunt un pericol pentru oameni. Deși pare greu de crezut, cele mai mortale creaturi de pe planetă nu sunt leii, rechinii sau tigri, ci o specie care se întâlnește aproape peste tot în lume.

Creatura ucide peste 725.000 de oameni în fiecare an

Când vine vorba de animale mortale, lumea se gândește la lei, rechini sau mamifere de talie mare care pot zdrobi un om în câteva secunde. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cea mai mortală creatură de pe pământ este mică în dimensiuni și se găsește pe aproape toată planeta.

Incredibil dar adevărat, însă țânțarul este creatura care omoară peste 725.000 de oameni în fiecare an. Potrivit oamenilor de știință, există peste 3.000 de specii de țânțari în lume. Aceste insecte se reproduc foarte repede, iar femelele pot procrea chiar și în picături de apă, lăsând între 50-500 de ouă.

Unul ditre motivele pentru care tânțarii sunt atât de periculoși este faptul că se adaptează rapid la diferite medii, a declarat Burns Blackwell, președintele Terminix-Triad, potrivit digi-animalworld.tv.

Motivul pentru care țânțarul este cea mai periculoasă creatură de pe planetă, constă în faptul că aceștia transmit boli mortale prin înțepătura lor, precum: malaria, febra Dengue, febra galbenă și encefalita. Potrivit statisticilor, malaria omoară peste 600.000 de oameni în fiecare an.

Omul, a doua cea mai periculoasă creatură de pe planetă

Deși pare șocant este adevărat. Omul este a doua cea mai periculoasă creatură de pe Terra. Statisticile arată că 475.000 de persoane își pierd viețile, în fiecare an, din cauza altor oameni. Clasamentul este continuat de șerpi, câini, dar și hipopotami.

Ce este țânțarul?

Țânțarul este unul dintre reprezentanții cei mai banali ai numeroaselor specii de culicide. Are o lungimea este de 3-6 mm, cu corpul zvelt, este acoperit cu solzi fini, aurii, pe corp și pe picioare, cu trompa îndreptată înainte, palpii maxilari sunt cu mult mai scurți decât trompa la femelă, lungi cât trompa la mascul. Acesta emite un bâzâit constant, țiuitor, supărător, care în tăcerea nopții poate fi auzit perfect. Țânțarul se înmulțește prin ouă pe care femelele le depun pe suprafața apelor. Femela țânțar se hrănește cu sângele pasărilor, mamiferelor, inclusiv omul.

În România au fost identificate 56 specii de țânțari. Deși mușcătura acestora este inofensivă, trebuie știut că femelele pot transmite malaria, o boală infecțioasă gravă.

Așa arată un țânțar în acțiune

 

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot