Care este cea mai mică insulă locuită din lume?

12.08.2022
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?

În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra zonei. Așa este și cazul celei mai mici insule locuite din lume.

Cea mai mică insulă locuită din lume este atât de îngustă încât a încăput pe ea o singură casă. Incredibil, nu-i așa? Această insulă se află în New York, în Statele Unite ale Americii, și are câteva caracteristici aparte.

Cum arată cea mai mică insulă locuită din lume?

Insula a fost denumită „Just Room Enough” („Insula spațiu suficient”) și este situată în largul Golfului Alexandria, în statul New York. Aceasta face parte din arhipelagul „Thousand Islands” („O mie de insule”), care cuprinde nu mai puțin de 1.864 de insule. „Just Room Enough” a fost recunoscută la nivel mondial ca cea mai mică insulă locuită din lume deoarece este deasupra nivelului râului pe care se află tot timpul anului. Aceasta poate susține cel puțin doi copaci sau arbuști.

În anii 1950, familia Sizeland a cumpărat această locație, numită inițial „Insula Hub”, și a construit o casă, a plantat un copac și a redenumit locul „Just Room Enough Island”. Se pare că proprietarii au avut simțul umorului dezvoltat, iar insula rezistă și în prezent, alături de casă și copac, potrivit theculturetrip.com.

Potrivit datelor oficiale, următoarea insulă ca mărime este denumită „Insula inimii” și are pe suprafața ei castelul Boldt, mult mai strălucitor decât casa familiei Sizeland. Conacul a fost reședința milionarului american George Boldt, iar în prezent este o atracție turistică locală.

Insula „Just Room Enough” are 310 metri pătrați, iar pe ea se află o casă, un copac, câțiva arbuști și o mică plajă, conform Wikipedia.org. Așadar, cea mai mică insulă locuită din lume este o oază de liniște pentru proprietari și o atracție turistică pentru ceilalți oameni.

Insula „Just Room Enough” se află pe râul Saint Lawrence, între Insula Heart și Insula Imperială, aproape de granița Statelor Unite ale Americii cu Canada. Locația face parte din Golful Alexandria, care este un sat din orașul Alexandria, comitatul Jefferson, New York.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot