Care este cea mai mare țară din Europa? Ce suprafață are?

24.08.2020
Care este cea mai mare țară din Europa? Ce suprafață are?

Suprafața totală a Europei este de aproximativ 10.180.000 km², iar populația în anul 2016 era de 741.447.158, ceea ce reprezenta 11% din populația lumii.

Europa este al șaselea continent ca mărime din lume și acoperă aproximativ 2% din întreaga suprafață a Pământului și 6,8% din totalul suprafaței terestre.

Care este cea mai mare țară din Europa?

Dintre cele 50 de țări europene, Rusia este cea mai mare și ocupă 39% din suprafața totală a continentului.

Federația Rusă nu este cea mai mare țară doar din Europa, ci și cea mai mare din lume. Astfel, Rusia se întinde pe o suprafață totală de 17.098.242 km², 3.972.400 km² făcând parte din Europa. 77% din populația totală a țării trăiește pe partea europeană. Capitala țării se află la Moscova, cel mare mare oraș din Rusia.

„Estul sălbatic”, cum este denumită de Occident, deține foarte multe resurse naturale, fiind o superputere mondială. Rusia este în același timp și țara extremelor deoarece există oameni foarte bogați, dar și mulți aflați în pragul sărăciei.

Curiozități despre Rusia:

1. Speranța de viață a bărbaților este de 64 de ani. Conform unor studii făcute, unul din patru bărbați moare înainte de 55 de ani.

2. Urșii bruni din Extremul Orient rus sunt dornici să se joace cu butoaiele de kerosen și benzină. Ei au simțul olfactiv dezvoltat și adulmecă de departe combustibilul de aviație.

Combustibilul este folosit pentru generatoarele de energie electrică utilizate de lucrătorii din rezervațiile naturale și sunt aduse cu elicopterele.

Fotograful Igor Shpilenok, 52 de ani, a petrecut șapte luni în rezervația urșilor. El a spus că unii dintre urși chiar urmăreau elicopterele, așteptând ca acestea sa decoleze și să curgă picături de combustibil pe sol urmând ca ei să se ridice și să inspire mirosul de kerosen sau benzină.

3. Până în anul 2011 rușii nu au considerat că berea este băutură alcoolică.

4. În anul 988, rușii au ales creștinismul în locul islamului, legenda spunând că ei nu au vrut să renunțe la băutură și prințul Vladimir ar fi spus „Bucuria unui rus este în băutură”.

5. Pentru a scăpa de traficul aglomerat unii bogătași ai Rusiei folosesc ambulanța.

6. Lacul Baikal, situat în sudul Siberiei, este cel mai adânc lac din lume, având 1637 m.

7. Pentru a scăpa de musafirii nepoftiți miliardarul rus Roman Abramovici și-a instalat pe iahtul personal lasere care acționează ca scut anti-paparazzi.

8. Rușii pun covoare pe pereți pentru a nu pierde căldura, aceștia fiind foarte subțiri.

9. Dacă un rus fluieră în casă se spune că cineva din familia lui va muri.

10. Înainte de a pleca într-o călătorie rușii stau câteva secunde și se roagă. Ei spun, de regulă, „prisiadem na doroyku”, ceea ce înseamnă „să ne aşezăm pentru drum”.

Foto: Daily Mail

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot