Care este cea mai coruptă țară din UE? Nu, nu e România!

02.02.2023
Care este cea mai coruptă țară din UE? Nu, nu e România!

Uniunea Europeană se bazează pe încredere, ajutor reciproc și democrație de neclintit. Cu toate acestea, de-a lungul istoriei europene s-a demonstrat faptul că nu toate țările membre sunt egale din punct de vedere al dreptății. Anual, sunt realizate rapoarte prin care statele membre sunt clasate sub diverse criterii. Care este cea mai coruptă țară a Uniunii Europene în anul 2023?

Care sunt cele mai ideale țări din Europa unde te poți muta?

țară

Europa este un continent al contrastelor. Turiștii și cetățenii pot găsi orașe de domeniul SF-ului, dar și mahalale în care poliția se ferește să intervină. Bătrânul continent a fost dintotdeauna un loc al siguranței, al bunului mod de a trăi și al inovației.

Politicile pe care majoritatea țărilor europene le-au promovat au fost libertatea de mișcare și acces la sistemul medical gratuit. Cel din urmă este un sistem cu care Europa se mândrește, comparativ cu cel din SUA, unde oamenii se îndatorează băncilor pentru simple intervenții.

În ce țară ar trebui să te muți în Europa pentru o viață mai bună? Este greu de simplificat în câteva propoziții, însă numeroase clasamente poate să ne ușureze alegerea.

Alte mențiuni sunt: Danemarca, Țările de Jos, Norvegia sau Finlanda.

Care este cea mai coruptă țară din Europa?

Deși nu ne place să recunoaștem, în Uniunea Europeană există corupție. De la cel mai mic nivel până la cel mai mare, corupția a prins mâna tuturor. Cetățeni sau înalți demnitari au profitat de legile promovate pentru a profita în beneficiul propriu.

Conform datelor publicate în ianuarie 2023, Ungaria este cea mai coruptă țară a Uniunii Europene. Problemele de la Budapesta au făcut ca țara vecină să fie pe ultimul loc al indexului de corupție.

Legile anti-avort, suprataxarea antreprenorilor sau monopolizarea mass-media de către politic a transformat Ungaria dintr-un stat democrat într-un stat marionetă, îmbrăcat în costum democratic. Deasupra Ungariei se regăsesc Bulgaria și România, cu un index de 43, respectiv 46. În fruntea clasamentului este Danemarca, cu un scor de 90. Cea mai cinstită țară din Uniunea Europeană.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot