Când trebuie să vizitezi Cinque Terre?

04.09.2023
Când trebuie să vizitezi Cinque Terre?

Italia are unele dintre cele mai turistice regiuni la nivel mondial. Anual, milioane de oameni aleg să-și petreacă concediul în zonele peninsulei. Aici pot fi vizitate orașe antice, locuri cu încărcătură gastronomică sau plajele fabuloase ca-n țările exotice. Cinque Terre este un loc arhicunoscut, mereu aglomerat. Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Cinque Terre?

Când să vizitezi Cinque Terre?

Cinque Terre

Cinque Terre este zona de coastă a regiunii Liguriei, din nord-vestul Italiei. An de an, aici se adună turiști din toată lumea pentru a vizita cele 5 sate: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore. Dintre cele menționate, cel mai mare și vizitat este Riomaggiore. Peste 2,5 milioane de oameni vizitează cele 5 sate, făcând locurile greu accesibile din cauza aglomerației.

Pentru a te bucura de această regiune, iată care sunt cele mai bune activități:

  1. Vizitează Riomaggiore. Este cel mai mare și aglomerat sat. Coasta iconică cu casele viu colorate este un loc extraordinar din care poți privi apusul;
  2. Drumeții. Drumul de la Volastra la Cornigla se află la 335 de metri deasupra mării și reprezintă o provocare care trece prin multe podgorii terasate;
  3. Aperitiv la Nessun Dorma în Manarola. Poate cel mai recunoscut local din toate cele 5 sate. Aici, cei care se pun la masă pot privi de la înălțime orașul frumos colorat alături de un pahar de Aperol;
  4. Plajă la Monterosso. Monterosso are cea mai lungă și dezvoltată zonă de plajă, recunoscută pentru umbrelele portocalii.

Cu toate că sunt foarte multe activități de realizat în această regiune, trebuie să ținem cont de perioada anului pentru a petrece concediul. Trebuie să spunem că luna august este cea mai aglomerată din Italia și din Europa. Toată Italia are concediile stabilite în această lună, astfel că este posibil să fie foarte aglomerat.

Datorită climei mediteraneene blânde din Liguria, zona poate fi vizitată oricând între lunile octombrie și mai. Lunile de vară, în special iulie, august și septembrie sunt cele mai aglomerate, cu numeroase vase de croazieră și trenuri care sosesc non-stop cu turiști de pretutindeni. În timpul iernii, zona este foarte liniștită, cu multe magazine și restaurante deschise, cu mici variații de ploi care pot închide traseele.

Unde să mergem în Italia, Nord sau Sud?

Italia este o țară care adună peste 300.000 de kilometri pătrați. De-a lungul peninsulei se regăsesc nenumărate sate, orașe și metropole care își așteaptă turiștii cu brațele deschise. Pentru cei care vin din afara țării, este foarte bine să se facă un plan despre ceea ce se dorește a se vizita.

Este bine de știut că în zona de Nord și Centru găsim orașele Veneția, Verona, Milano, Florența, Roma sau Napoli. Aici ne putem bucura de istorie, mâncare și cumpărături. La polul opus, zona de Sud este recunoscută la nivel înalt pentru tradiție, sate pitorești dar mai ales plajele senzaționale, precum cele din Taormina, Trapani sau Sardinia.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot