Când se poate vizita Arcul de Triumf din București?

20.10.2022
Când se poate vizita Arcul de Triumf din București?

Arcul de Triumf din București a fost construit pentru a comemora participarea României la Primul Război Mondial. În prezent, acesta reprezintă unul dintre principalele obiective turistice ale Capitalei, adăpostind un mic muzeu istoric.

Când a fost construit Arcul de Triumf?

Monumentul a fost construit între anii 1921 și 1922, fiind proiectat de Petre Antonescu. Construcția se află în partea de nord a Capitalei, la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu. Arcul de Triumf a fost renovat în perioada 1935-1936, dar și în anul 2014, fiind un simbol pentru București.

Împreună cu Catedrala Încoronării din Alba Iulia, cu Mausoleul de la Mărășești, cu Crucea Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman, și cu Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la Primul Război Mondial de partea Aliaților, la finalul căruia aproape toate teritoriile locuite de români s-au găsit pentru prima dată reunite la un loc, conform Wikipedia.org.

Potrivit măsurătorilor oficiale, monumentul are o înălțime de 27 de metri, o singură deschidere și o formă paralelipipedică. Arcul de Triumf din București este mai mic decât opera din Paris, care are 50 de metri înălțime.

Cei care doresc să viziteze Arcul de Triumf trebuie să știe că până la terasa superioară pot admira patru expoziții: Marele Război al Reîntregirii Neamului (fotografie și film), Heraldica Marilor Familii Boierești (efigii din bronz și poze), Arcul de Triumf în imagini (diferite fotografii și machete), Marea Unire de la 1918 (unde pot fi admirate coroanele și sceptrul regal reproduse, precum și alte poze istorice).

Program Arcul de Triumf

Începând din mai și până pe data de 30 octombrie monumentul este deschis vizitatorilor. Zilele în care oamenii pot admira de aproape construcția sunt cele de weekend, sâmbăta și duminica, între 12:00 și 20:00. Toți cei care vin la Arcul de Triumf vor putea să intre pe gratis.

În următoarele zile de weekend programul va fi 12:00 – 20:00, ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 19:30. Traversarea se va face pe la trecerea de pietoni semaforizată, în intervalul orar anunţat, a precizat Primăria Municipiului Bucureşti, potrivit stiridinlume.ro.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot