Când se poate vizita Arcul de Triumf din București?

20.10.2022
Când se poate vizita Arcul de Triumf din București?

Arcul de Triumf din București a fost construit pentru a comemora participarea României la Primul Război Mondial. În prezent, acesta reprezintă unul dintre principalele obiective turistice ale Capitalei, adăpostind un mic muzeu istoric.

Când a fost construit Arcul de Triumf?

Monumentul a fost construit între anii 1921 și 1922, fiind proiectat de Petre Antonescu. Construcția se află în partea de nord a Capitalei, la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu. Arcul de Triumf a fost renovat în perioada 1935-1936, dar și în anul 2014, fiind un simbol pentru București.

Împreună cu Catedrala Încoronării din Alba Iulia, cu Mausoleul de la Mărășești, cu Crucea Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman, și cu Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la Primul Război Mondial de partea Aliaților, la finalul căruia aproape toate teritoriile locuite de români s-au găsit pentru prima dată reunite la un loc, conform Wikipedia.org.

Potrivit măsurătorilor oficiale, monumentul are o înălțime de 27 de metri, o singură deschidere și o formă paralelipipedică. Arcul de Triumf din București este mai mic decât opera din Paris, care are 50 de metri înălțime.

Cei care doresc să viziteze Arcul de Triumf trebuie să știe că până la terasa superioară pot admira patru expoziții: Marele Război al Reîntregirii Neamului (fotografie și film), Heraldica Marilor Familii Boierești (efigii din bronz și poze), Arcul de Triumf în imagini (diferite fotografii și machete), Marea Unire de la 1918 (unde pot fi admirate coroanele și sceptrul regal reproduse, precum și alte poze istorice).

Program Arcul de Triumf

Începând din mai și până pe data de 30 octombrie monumentul este deschis vizitatorilor. Zilele în care oamenii pot admira de aproape construcția sunt cele de weekend, sâmbăta și duminica, între 12:00 și 20:00. Toți cei care vin la Arcul de Triumf vor putea să intre pe gratis.

În următoarele zile de weekend programul va fi 12:00 – 20:00, ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 19:30. Traversarea se va face pe la trecerea de pietoni semaforizată, în intervalul orar anunţat, a precizat Primăria Municipiului Bucureşti, potrivit stiridinlume.ro.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot