Biscuiți șprițați. Rețetă de cei mai buni biscuiți șprițați

22.06.2023
Biscuiți șprițați. Rețetă de cei mai buni biscuiți șprițați

Amintirile copilăriei năvălesc imaginația ori de câte ori simțim mirosuri uitate. Gastronomia românească este o enciclopedie în care s-au adunat inevitabil mai multe culturi. De aceea, în România poți găsi sarmale, originare din Turcia, borș din Ucraina sau gulaș din Ungaria. Astăzi, redactorii shtiu.ro prezintă povestea și rețeta biscuiților șprițați. 

Care este istoria biscuiților?

șprițați

Mare parte din artele lumii au fost dezvoltate în Grecia Antică. Gastronomia a jucat un rol important în dezvoltarea cetății Atenei și nu numai. Aceștia au inventat gofra și chiar aluatul copt de două ori. Acesta din urmă avea un nume propriu, „dipyres” și se traduce în română prin „biscuit”.

Grecii au amestecat aluatul cu aromele Orientului, precum anason sau chimion. De-a lungul timpului, cofetarii au început să amestece cacao, vanilie sau nucă de cocos, iar banalul biscuit s-a transformat într-o întreagă galaxie de bunătăți: pișcoturi, prăjituri, sărățele, covrigi sau foietaje.

Subiectul articolului este biscuitul șprițat. Un nume bizar, dar cu un gust inconfundabil. Acesta provine din zona germanică și poartă numele de „Spritzgebäck”. Acest timp de biscuit este crocant, în același timp fragil, uscat și untos. Primii biscuiți au apărut în perioada Medievală, mai exact în anii 1500. Cu timpul, realizarea acestora a devenit o tradiție în special de Crăciun.

În România, biscuiții șprițați pot fi asociați cu bunicile de la țară care doresc să își surprindă nepoții cu ceva gustos. În prezent, aceștia pot fi găsiți în supermarketuri, dar în trecut gospodinele se ocupau personal de aceste bucate.

Rețetă biscuiți șprițați

Foarte buni, rezistenți și foarte ușor de făcut. Se pot consuma alături de ceai sau lapte ori fără nimic alături. Pentru această rețetă vom avea nevoie de următoarele incrediente:

Mod de preparare:

Într-un bol se mixează untul împreună cu zahărul, adăugându-se ulterior ouăle și restul ingredientelor. După amestecarea acestora, se adaugă la final făina, incorporând-o cu ajutorul mâini și se frământă până când se obține un aluat neted și omogen.

Modelarea acestora se poate face cu cuțitul sau cu o formă specială. După acest pas, se pun într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 15-20 de minute.

Poftă bună!

Foto: Wikipedia.org & Kilorete.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot