Arnold Schwarzenegger și-a umflat mușchii cu pastile produse la Cluj

16.05.2023
Arnold Schwarzenegger și-a umflat mușchii cu pastile produse la Cluj

Arnold Schwarzenegger este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume. În decursul vieții, acesta a fost culturist, actor și guvernator al statului California, din SUA. Arnold a renunțat la actorie pentru a deveni politician, iar ulterior a revenit la marea sa dragoste, cinematografia.

Viața lui Arnold Schwarzenegger

Schwarzenegger s-a născut în satul Thal, din Austria, în data de 30 iulie 1947. Potrivit actorului, părinții săi au fost destul de severi, tatăl său, Gustav, fiind o fire rece. Tânărul Arnold a avut însă o relație bună cu mama sa pe care a iubit-o toată viața.

Austria era o lume diferită în acei ani. Dacă făceam ceva rău sau nu ascultam de părinți, nuiaua știa de noi, a povestit Arnold, conform wikipedia.org.

La școală Arnold nu a excelat, însă a fost împins de la spate de tatăl său să practice sport. Inițial, s-a orientat către fotbal, dar după ce a ajuns într-o sală de forță a ales să aibă o carieră în culturism. Aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii din viața sa, fiindcă a dus la crearea omului din prezent.

Am început să mă antrenez cu greutăți când aveam cincisprezece ani, dar participam deja ca sportiv, în fotbal, de patru ani. Cu toate că eram subțirel, eram bine dezvoltat, încât să-mi permit să încep să merg la sală și să ridic greutăți la nivel competițional, a afirmat Arnold, potrivit sursei citate mai sus.

Schwarzenegger a luat steroizi produși la Cluj

La vârsta de 20 de ani, Arnold Schwarzenegger a devenit cel mai tânăr Mr. Univers din istorie. Drumul până aici a fost unul greu plin de sacrificii, iar pentru a crește masa musculară sportivul a apelat și la medicamente care astăzi sunt interzise în competițiile sportive.

În tinerețe, celebrul actor a luat steroizi pentru a-și crește masa musculară rapid. Pastilele erau produse la Cluj și l-au ajutat pe Arnold să devină Mr. Univers, însă vedeta s-a ales cu două bypass-uri coronariene.

În anii 1970 – 1980 o fabrică din Cluj Napoca producea astfel de medicamente. La acea vreme nu se știa de efectele adverse ale steroizilor, cum ar fi probleme cardio-vasculare, probleme cu ficatul și probleme cu agresivitatea. De aceea, foarte mulți sportivi apelau la aceste medicamente pentru a-și crește rapid masa musculară și pentru a se reface după o perioadă de efort intens.

Arnold Schwarzenegger a mărturisit că a luat astfel de medicamente, însă nu recomandă nimănui să o facă în prezent, dar la acea vreme nimeni nu știa cât sunt de periculoase.

Foto: playsport.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot