Arnold Schwarzenegger și-a umflat mușchii cu pastile produse la Cluj

16.05.2023
Arnold Schwarzenegger și-a umflat mușchii cu pastile produse la Cluj

Arnold Schwarzenegger este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume. În decursul vieții, acesta a fost culturist, actor și guvernator al statului California, din SUA. Arnold a renunțat la actorie pentru a deveni politician, iar ulterior a revenit la marea sa dragoste, cinematografia.

Viața lui Arnold Schwarzenegger

Schwarzenegger s-a născut în satul Thal, din Austria, în data de 30 iulie 1947. Potrivit actorului, părinții săi au fost destul de severi, tatăl său, Gustav, fiind o fire rece. Tânărul Arnold a avut însă o relație bună cu mama sa pe care a iubit-o toată viața.

Austria era o lume diferită în acei ani. Dacă făceam ceva rău sau nu ascultam de părinți, nuiaua știa de noi, a povestit Arnold, conform wikipedia.org.

La școală Arnold nu a excelat, însă a fost împins de la spate de tatăl său să practice sport. Inițial, s-a orientat către fotbal, dar după ce a ajuns într-o sală de forță a ales să aibă o carieră în culturism. Aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii din viața sa, fiindcă a dus la crearea omului din prezent.

Am început să mă antrenez cu greutăți când aveam cincisprezece ani, dar participam deja ca sportiv, în fotbal, de patru ani. Cu toate că eram subțirel, eram bine dezvoltat, încât să-mi permit să încep să merg la sală și să ridic greutăți la nivel competițional, a afirmat Arnold, potrivit sursei citate mai sus.

Schwarzenegger a luat steroizi produși la Cluj

La vârsta de 20 de ani, Arnold Schwarzenegger a devenit cel mai tânăr Mr. Univers din istorie. Drumul până aici a fost unul greu plin de sacrificii, iar pentru a crește masa musculară sportivul a apelat și la medicamente care astăzi sunt interzise în competițiile sportive.

În tinerețe, celebrul actor a luat steroizi pentru a-și crește masa musculară rapid. Pastilele erau produse la Cluj și l-au ajutat pe Arnold să devină Mr. Univers, însă vedeta s-a ales cu două bypass-uri coronariene.

În anii 1970 – 1980 o fabrică din Cluj Napoca producea astfel de medicamente. La acea vreme nu se știa de efectele adverse ale steroizilor, cum ar fi probleme cardio-vasculare, probleme cu ficatul și probleme cu agresivitatea. De aceea, foarte mulți sportivi apelau la aceste medicamente pentru a-și crește rapid masa musculară și pentru a se reface după o perioadă de efort intens.

Arnold Schwarzenegger a mărturisit că a luat astfel de medicamente, însă nu recomandă nimănui să o facă în prezent, dar la acea vreme nimeni nu știa cât sunt de periculoase.

Foto: playsport.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot