Armata de Teracotă a Chinei, îngropată într-un mormânt. Care este povestea acestei armate?

20.01.2021
Armata de Teracotă a Chinei, îngropată într-un mormânt. Care este povestea acestei armate?

O armată de până la 9.000 de ostași se ascunde între zidurile vechi ale Chinei, păzind mormântul împăratului Shi Huangdi.

Artefactele datează de la sfârșitul celui de-al treilea secol, fiind descoperite ulterior de niște fermieri din provincia Lintong. Aproape două mii de ani a stat armata ascunsă în pământ, până la descoperirea sa. Ulterior, artefactele au început să adune săptămânal mii de vizitatori.

Capacitatea Armatei de Teracotă

Armata întruchipeazaă undeva la aproximativ 9.000 de soldați, toate statuile fiind confecționate din lut ars, teracotă și vopsite ulterior: 8.000 de soldați, 130 de care cu 520 de cai și  peste 150 de cai de cavalerie.

Secretele ascunse din Armata de Teracotă

Întreaga colonie a fost descoperită lângă mormântul fostului conducător Shi Huangdi, conducător pe care se presupune că armata trebuia să-l însoțească în drumul de apoi. Foarte credincios cu privire la reîncarnare și viața de apoi, împăratul și-a construit propriul mausoleu, luându-și și armata cu el.

În anul 221 împăratul a obținut supurea tuturor împărățiilor Chinei Antice, reușind să creeze primul imperiu chinez. Tot el a ordonat construirea Marelui Zid Chinezesc. Artefactele întruchipeaza soldații,caii de război și carele de război, un soldat de teracotă ajungând să cântărească 135 de kilograme iar calul 200 de kilograme.

Armata de teracotă a fost executată manual, prin diverse metode, fiecare statuie fiind diferită. Expresiile faciale, trăsăturile fizice, armele, îi diferențiau soldați între ei. De exemplu, ofițerii și soldații de rang înalt se deosebeau prin sabii și sulițe. Armata era situată la 1,5 km de mormântul împăratului, fiind aliniată și pregătită de luptă. Conform teoriilor arheologilor, ostașii de teracotă din China ascundeau mesaje codificate.

Acest lucru fiind observat prin prisma figurilor care semănau cu unele forme ale alfabetului chinez. Caracteristicile după care soldații ar fi păstrat mesaje secrete ar fi ori dupa modul în care aceștia erau arajați sau chiar dupa detaliile armurilor purtate.

Nu după mult timp de la moartea lui Shi Huangdi, mormântul acestuia a fost călcat de hoți, care în cele din urmă l-au ți incendiat. Urmând mai apoi ca acoperișul să se dărâme și să îngroape armata de teracotă a împăratului în pământ.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Prețul vignietei se va dubla. Ce țări din Europa (mai) au vignetă? Cât plătesc?
Prețul vignietei se va dubla. Ce țări din Europa (mai) au vignetă? Cât plătesc?
În plină austeritate, Ministerul Finanțelor, a publicat joi, 3 iulie, în dezbatere publică un proiect de lege care prevede creșteri semnificative ale taxei de drum, în funcție de tipul... citește tot
Se mărește TVA-ul la locuințe de la 1 august. Ce urmează? Se vor scumpi apartamentele!
Se mărește TVA-ul la locuințe de la 1 august. Ce urmează? Se vor scumpi apartamentele!
TVA-ul pentru locuințe ar putea crește de la 9% la 19% de la 1 august, în cadrul planului de austeritate anunțat de Guvernul Bolojan. Măsura va face ca prețul apartamentelor să crească cu mii... citește tot
Povestea singurului ţigan ajuns domnitor al Moldovei, care a luptat alături de Mihai Viteazu
Povestea singurului ţigan ajuns domnitor al Moldovei, care a luptat alături de Mihai Viteazu
Țiganii au o istorie îndelungată și au venit pe teritoriul Țărilor Române din nord-vestul Indiei si nord-estul Pakistanului. În secolul al XIV-lea, apare prima menționare despre existența... citește tot