Ana Aslan l-a tratat pe Nikita Hrușciov cu ”elixirul tinereții”

14.09.2023
Ana Aslan l-a tratat pe Nikita Hrușciov cu ”elixirul tinereții”

Ana Aslan a fost unul dintre marii doctori ai României. Aceasta a fost specializată în gerontologie, ramura medicinei care se ocupă cu studierea îmbătrânirii organismului uman. Printre pacienții acesteia s-a numărat și celebrul lider comunist rus Nikita Hrușciov.

Ana Aslan a dovedit cât de importantă este procaina în ameliorarea tulburărilor distrofice ce apar la persoanele în vârstă. Cercetările sale au dus la apariția unui tratament numit Gerovital, de care au beneficiat mai multe personalități, printre care Josif Broz Tito, Charles de Gaulle, Nikita Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas și Salvador Dali.

Nikita Hruşciov, revigorat cu Gerovital

Dosarele Securității au înscrisuri care dovedesc că liderul Uniunii Sovietice Nikita Hrușciov a fost tratat de către Ana Aslan cu ”elixirul tinereții”, denumit Gerovital. Se pare că totul s-ar fi întâmplat înainte de septembrie 1959, când a avut loc vizita lui Hrușciov în Statele Unite ale Americii.

Tratamentul constă într-o serie de injecții cu o substanță numită H3, un ser conținând novocaină – un cunoscut inhibitor al durerii – în combinație cu acizi nespecificați. Hrușciov a primit serul pentru afecțiunile lui de ficat și rinichi. Liderul rus a făcut primele injecții cu H3 în primăvară, la întoarcerea sa din Germania de Est, și o altă serie chiar înainte de a-l vizita pe președintele american Dwight David Eisenhower, au scris cei de la adevarul.ro.

Cert este că după tratamentul doctorului Aslan, Nikita Hrușciov s-a simțit foarte bine și avea o energie pozitivă în pofida problemelor de sănătate. Ba mai mult, revenit la Moscova după ce fusese în Statele Unite ale Americii Hrușciov a plecat imediat în China, fără a mai avea nevoie de o perioadă de odihnă.

Vestea despre tratamentul Anei Aslan s-a răspândit rapid în lume, astfel că aceasta a primit tot felul de propuneri de colaborări. Cu toate acestea, Ana Aslan a ales să rămână în România, decedând în data de 20 mai 1988, la București.

Foto: Fanatik.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot