Ana Aslan l-a tratat pe Nikita Hrușciov cu ”elixirul tinereții”

14.09.2023
Ana Aslan l-a tratat pe Nikita Hrușciov cu ”elixirul tinereții”

Ana Aslan a fost unul dintre marii doctori ai României. Aceasta a fost specializată în gerontologie, ramura medicinei care se ocupă cu studierea îmbătrânirii organismului uman. Printre pacienții acesteia s-a numărat și celebrul lider comunist rus Nikita Hrușciov.

Ana Aslan a dovedit cât de importantă este procaina în ameliorarea tulburărilor distrofice ce apar la persoanele în vârstă. Cercetările sale au dus la apariția unui tratament numit Gerovital, de care au beneficiat mai multe personalități, printre care Josif Broz Tito, Charles de Gaulle, Nikita Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas și Salvador Dali.

Nikita Hruşciov, revigorat cu Gerovital

Dosarele Securității au înscrisuri care dovedesc că liderul Uniunii Sovietice Nikita Hrușciov a fost tratat de către Ana Aslan cu ”elixirul tinereții”, denumit Gerovital. Se pare că totul s-ar fi întâmplat înainte de septembrie 1959, când a avut loc vizita lui Hrușciov în Statele Unite ale Americii.

Tratamentul constă într-o serie de injecții cu o substanță numită H3, un ser conținând novocaină – un cunoscut inhibitor al durerii – în combinație cu acizi nespecificați. Hrușciov a primit serul pentru afecțiunile lui de ficat și rinichi. Liderul rus a făcut primele injecții cu H3 în primăvară, la întoarcerea sa din Germania de Est, și o altă serie chiar înainte de a-l vizita pe președintele american Dwight David Eisenhower, au scris cei de la adevarul.ro.

Cert este că după tratamentul doctorului Aslan, Nikita Hrușciov s-a simțit foarte bine și avea o energie pozitivă în pofida problemelor de sănătate. Ba mai mult, revenit la Moscova după ce fusese în Statele Unite ale Americii Hrușciov a plecat imediat în China, fără a mai avea nevoie de o perioadă de odihnă.

Vestea despre tratamentul Anei Aslan s-a răspândit rapid în lume, astfel că aceasta a primit tot felul de propuneri de colaborări. Cu toate acestea, Ana Aslan a ales să rămână în România, decedând în data de 20 mai 1988, la București.

Foto: Fanatik.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot