Afectează magneții de pe frigider mâncarea?

07.03.2022
Afectează magneții de pe frigider mâncarea?

Cercetătorii de la Universitatea Princeton ar fi avertizat oamenii despre pericolul pe care îl pot provoca magneții pe care îi atașăm pe frigider pentru alimentele din interior. Acest avertisment circulă de foarte mult timp pe rețelele de socializare fără a avea o bază solidă. Motivul? Este o știre falsă și nu are la bază niciun studiu real. 

„Dacă până acum credeam că sunt nesemnificative câmpurile magnetice ale acestor magneți pentru că nu trec de ușa frigiderului, ei bine, specialiștii sunt de altă părere în urma studiilor efectuate. Puteți să faceți cancer!”, cam așa sună mesajul care înfiorător care circulă pe rețelele de socializare.

Influențează magneții de pe frigider mâncarea?

Cercetătorii de la Universitatea Princeton ar fi descoperit ceva îngrozitor despre suvenirurile pe care majoritatea dintre noi le are pe aparatul electrocasnic. O bună perioadă de timp, aceștia ar fi hrănit două grupuri de șoareci: primul grup cu mâncare păstrată la frigider, iar al doilea grup cu mâncare păstrată și la frigider, dar cu câțiva magneți decorativi pe ușă.

Obiectivul acestui experiment a fost de a vedea modul în care radiațiile electromagnetice (care iese de la magneții decorativi de pe ușă) afectează produsele alimentare.

Studiile clinice ar fi confirmat că grupul de șoareci care au consumat hrana „radiată” avea o probabilitate cu până la 87% mai mare de a face cancer decât celălalt grup de șoareci.

Cancer de la magneți? O mare păcăleală!

Cu toate acestea, guvernele sau asociațiile/instituțiile din domeniul sănătății nu au dat vreo declarație în acest sens. De ce? Pentru că, se pare, acest studiu nu a fost efectuat niciodată și este UN FAKE NEWS. Câmpurile magnetice nu provoacă cancer. De fapt, câmpurile magnetice protejează împotriva radiațiilor, cu excepția cazului în care au contaminanți radioactivi. Pământul însuși este protejat de un câmp geomagnetic masiv.

Câmpurile magnetice deviază particulele încărcate, inclusiv particulele radioactive alfa și beta. Așa se face că uriașul câmp magnetic al Pământului îl protejează împotriva radiațiilor solare și cosmice.

Magneții de frigider folosesc magneți permanenți cu câmpuri magnetice destul de slabe. Dacă trântim ușa frigiderului suficient de tare, unele pot cădea. Mai mult decât atât, frigiderul însuși folosește magneți pentru a ține ușile închise. De asemenea, motoarele lor electrice folosesc și magneți care generează câmpuri electromagnetice.

Acei magneți nu numai că sunt mai aproape de alimentele depozitate, dar sunt și mult mai puternici decât orice magnet decorativ.

Foto: shtiu.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab
Filmul Teambuilding a fost lansat recent pe Netflix și, potrivit platformei cinematografice, a fost vizionat intens de români. Surprinzător sau nu creația artistică nu a avut același succes în... citește tot