Afectează magneții de pe frigider mâncarea?

07.03.2022
Afectează magneții de pe frigider mâncarea?

Cercetătorii de la Universitatea Princeton ar fi avertizat oamenii despre pericolul pe care îl pot provoca magneții pe care îi atașăm pe frigider pentru alimentele din interior. Acest avertisment circulă de foarte mult timp pe rețelele de socializare fără a avea o bază solidă. Motivul? Este o știre falsă și nu are la bază niciun studiu real. 

„Dacă până acum credeam că sunt nesemnificative câmpurile magnetice ale acestor magneți pentru că nu trec de ușa frigiderului, ei bine, specialiștii sunt de altă părere în urma studiilor efectuate. Puteți să faceți cancer!”, cam așa sună mesajul care înfiorător care circulă pe rețelele de socializare.

Influențează magneții de pe frigider mâncarea?

Cercetătorii de la Universitatea Princeton ar fi descoperit ceva îngrozitor despre suvenirurile pe care majoritatea dintre noi le are pe aparatul electrocasnic. O bună perioadă de timp, aceștia ar fi hrănit două grupuri de șoareci: primul grup cu mâncare păstrată la frigider, iar al doilea grup cu mâncare păstrată și la frigider, dar cu câțiva magneți decorativi pe ușă.

Obiectivul acestui experiment a fost de a vedea modul în care radiațiile electromagnetice (care iese de la magneții decorativi de pe ușă) afectează produsele alimentare.

Studiile clinice ar fi confirmat că grupul de șoareci care au consumat hrana „radiată” avea o probabilitate cu până la 87% mai mare de a face cancer decât celălalt grup de șoareci.

Cancer de la magneți? O mare păcăleală!

Cu toate acestea, guvernele sau asociațiile/instituțiile din domeniul sănătății nu au dat vreo declarație în acest sens. De ce? Pentru că, se pare, acest studiu nu a fost efectuat niciodată și este UN FAKE NEWS. Câmpurile magnetice nu provoacă cancer. De fapt, câmpurile magnetice protejează împotriva radiațiilor, cu excepția cazului în care au contaminanți radioactivi. Pământul însuși este protejat de un câmp geomagnetic masiv.

Câmpurile magnetice deviază particulele încărcate, inclusiv particulele radioactive alfa și beta. Așa se face că uriașul câmp magnetic al Pământului îl protejează împotriva radiațiilor solare și cosmice.

Magneții de frigider folosesc magneți permanenți cu câmpuri magnetice destul de slabe. Dacă trântim ușa frigiderului suficient de tare, unele pot cădea. Mai mult decât atât, frigiderul însuși folosește magneți pentru a ține ușile închise. De asemenea, motoarele lor electrice folosesc și magneți care generează câmpuri electromagnetice.

Acei magneți nu numai că sunt mai aproape de alimentele depozitate, dar sunt și mult mai puternici decât orice magnet decorativ.

Foto: shtiu.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot