Adevărata poveste de dragoste de pe Titanic. Cum au sfârșit Isidor și Ida?

18.02.2022
Adevărata poveste de dragoste de pe Titanic. Cum au sfârșit Isidor și Ida?

Titanic este considerat a fi unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei. Superproducția artistică s-a învârtit în jurul poveștii de dragoste dintre Rose (Kate Winslet) și Jack (Leonardo DiCaprio), care s-a încheiat tragic, din nefericire. Vasul se scufundă, iar bărbatul își dă viața pentru ca iubirea vieții lui să trăiască.

Înainte de tragicul eveniment, Rose (interpretată de Kate Winslet) a refuzat să se urce pe barca de salvare, fiindcă nu exista loc și pentru Jack (interpretat de Leonardo DiCaprio). Trebuie precizat că acest lucru a fost bazat pe un moment care ar fi avut loc și în realitate, în seara în care vasul s-a scufundat.

Cea mai frumoasă poveste de dragoste de pe Titanic

Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. După patru zile, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, acesta s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat la ora 2:20. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 de călători și membri ai echipajului.

În momentul impactului, pe vas s-au aflat și Isidor Straus, proprietarul magazinului Macy’s, și soția sa Ida, care se pregăteau de culcare. Cei doi erau căsătoriți de aproximativ 41 de ani și se întorceau în SUA după o vacanță în Franța. Isidor și Isa aveau șase copii la momentul naufragiului.

După ce Titanicul a început să se scufunde, lumea era urcată în bărcile de salvare, iar Ida avea un loc garantat, fiind unul dintre cei mai bogați pasageri. Isidor a fost un filantrop și un congresman important, calitățile sale ieșind încă o dată la suprafață în momentul când a trebuit să urce pe barca de salvare, el refuzând și susținând că întâietate au femeile și copiii.

Isidor și Ida Straus

Bărbatul a rămas pe navă, iar soția lui a refuzat să plece fără el și a coborât din barca de salvare.

Isidor, locul meu este cu tine. Am locuit cu tine. Te iubesc și, dacă va fi nevoie, voi muri împreună cu tine, a povestit June Hall McCash în cartea sa, „A Titanic Love Story”.

Din păcate, frumosul cuplu s-a scufundat odată cu Titanicul. Trupul lui Isidor a fost recuperat pe mare, împreună cu alți 306 pasageri, dar cel al Idei nu a fost găsit niciodată.

O slujbă de pomenire a fost organizată ulterior pentru cuplu pe 12 mai 2017, la care au participat 6.000 de persoane, iar alte câteva mii de oameni au stat afară în ploaie.

Regizorul James Cameron a prezentat o scenă în filmul Titanic, în care doi bătrânei stau îmbrațișați în pat, în timp ce vaporul se scufundă. Scena a fost dedicată lui Isidor Straus și soției sale Ida, povestea de dragoste a celor doi fiind fără limite.

Edward Smith, căpitanul navei, a murit și el în aceeași noapte de aprilie a anului 1912. Ultimele sale cuvinte au fost adresate echipajului său: „Ei bine, băieți, v-ați făcut datoria și v-ați făcut-o bine. Nu mai am ce să vă cer. Știți regula mării. Este fiecare om pentru el însuși acum și Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Potrivit datelor oficiale, 2 ore și 40 de minute a durat din momentul în care vasul a lovit icebergul și până când a dispărut sub apele Oceanului Atlantic. Scufundarea Titanicului a fost, cu siguranță, una dintre cele mai mari tragedii maritime din istorie. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din cei 2228 de călători.

Foto: redactia.ro și nypost.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot