Adevărata poveste de dragoste de pe Titanic. Cum au sfârșit Isidor și Ida?

18.02.2022
Adevărata poveste de dragoste de pe Titanic. Cum au sfârșit Isidor și Ida?

Titanic este considerat a fi unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei. Superproducția artistică s-a învârtit în jurul poveștii de dragoste dintre Rose (Kate Winslet) și Jack (Leonardo DiCaprio), care s-a încheiat tragic, din nefericire. Vasul se scufundă, iar bărbatul își dă viața pentru ca iubirea vieții lui să trăiască.

Înainte de tragicul eveniment, Rose (interpretată de Kate Winslet) a refuzat să se urce pe barca de salvare, fiindcă nu exista loc și pentru Jack (interpretat de Leonardo DiCaprio). Trebuie precizat că acest lucru a fost bazat pe un moment care ar fi avut loc și în realitate, în seara în care vasul s-a scufundat.

Cea mai frumoasă poveste de dragoste de pe Titanic

Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. După patru zile, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, acesta s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat la ora 2:20. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 de călători și membri ai echipajului.

În momentul impactului, pe vas s-au aflat și Isidor Straus, proprietarul magazinului Macy’s, și soția sa Ida, care se pregăteau de culcare. Cei doi erau căsătoriți de aproximativ 41 de ani și se întorceau în SUA după o vacanță în Franța. Isidor și Isa aveau șase copii la momentul naufragiului.

După ce Titanicul a început să se scufunde, lumea era urcată în bărcile de salvare, iar Ida avea un loc garantat, fiind unul dintre cei mai bogați pasageri. Isidor a fost un filantrop și un congresman important, calitățile sale ieșind încă o dată la suprafață în momentul când a trebuit să urce pe barca de salvare, el refuzând și susținând că întâietate au femeile și copiii.

Isidor și Ida Straus

Bărbatul a rămas pe navă, iar soția lui a refuzat să plece fără el și a coborât din barca de salvare.

Isidor, locul meu este cu tine. Am locuit cu tine. Te iubesc și, dacă va fi nevoie, voi muri împreună cu tine, a povestit June Hall McCash în cartea sa, „A Titanic Love Story”.

Din păcate, frumosul cuplu s-a scufundat odată cu Titanicul. Trupul lui Isidor a fost recuperat pe mare, împreună cu alți 306 pasageri, dar cel al Idei nu a fost găsit niciodată.

O slujbă de pomenire a fost organizată ulterior pentru cuplu pe 12 mai 2017, la care au participat 6.000 de persoane, iar alte câteva mii de oameni au stat afară în ploaie.

Regizorul James Cameron a prezentat o scenă în filmul Titanic, în care doi bătrânei stau îmbrațișați în pat, în timp ce vaporul se scufundă. Scena a fost dedicată lui Isidor Straus și soției sale Ida, povestea de dragoste a celor doi fiind fără limite.

Edward Smith, căpitanul navei, a murit și el în aceeași noapte de aprilie a anului 1912. Ultimele sale cuvinte au fost adresate echipajului său: „Ei bine, băieți, v-ați făcut datoria și v-ați făcut-o bine. Nu mai am ce să vă cer. Știți regula mării. Este fiecare om pentru el însuși acum și Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Potrivit datelor oficiale, 2 ore și 40 de minute a durat din momentul în care vasul a lovit icebergul și până când a dispărut sub apele Oceanului Atlantic. Scufundarea Titanicului a fost, cu siguranță, una dintre cele mai mari tragedii maritime din istorie. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din cei 2228 de călători.

Foto: redactia.ro și nypost.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising