Cine a fost cel mai bogat om de la bordul Titanicului? A scăpat cu viață?

18.04.2024
Cine a fost cel mai bogat om de la bordul Titanicului? A scăpat cu viață?

Una dintre cele mai mari tragedii maritime din istorie a avut loc în anul 1912, atunci când Titanic, cel mai mare pachebot din lume în acele vremuri, s-a ciocnit de un iceberg și s-a scufundat. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din cei 2.228 de călători. Cel mai bogat pasager al vasului era John Jacob Jack Astor IV și are o poveste aparte.

Cine a fost cel mai bogat om de pe Titanic?

Când Titanicul s-a scufundat, îl transporta pe milionarul John Jacob Astor al IV-Iea. Se spune că banii din contul său bancar erau suficienți la acea vreme pentru a construi 30 de vase precum Titanic.

La vârsta de 47 de ani, Astor s-a căsătorit cu Madeleine Talmage Force, o tânără de 18 ani, după o căsnicie eșuată. Cei doi se aflau pe Titanic, întrucât Madeleine a rămas însărcinată și voia să nască în Statele Unite ale Americii. Cei doi călătoreau împreună cu un valet, o servitoare și o asistentă medicală care să aibă grijă în timpul călătoriei de mama însărcinată în cinci luni.

În seara zilei de 14 aprilie, la patru zile de la plecare, nava a lovit un aisberg și a început să se scufunde. 64 de bărci de salvare putea să transporte Titanicul. Cu toate acestea, la momentul naufragiului, existau doar 20 de astfel de bărci.

Atunci când ofițerul secund Charles Lightoller a sosit mai târziu pe punte pentru a termina încărcarea bărcii de salvare nr.4, Astor și-a ajutat soția, servitoarea și asistenta să se urce în ea. Un articol din publicația americană Chicago Record Herald nota că Astor și-a plasat soția în barcă apoi a ordonat ca ultimele două locuri să fie ocupate de Ida Sophia Hippach și fiica acesteia în vârstă de 17 ani, Jean Gertrude . Titanic a început să se scufunde încetul cu încetul, cu John Jacob Astor al IV-Iea la bordul său.

Titanic

Cum a sfârșit John Jacob Astor al IV-Iea?

După ce barca de salvare nr.4 a fost lăsată la apă la ora 1:55 am, se spune că Astor a rămas singur, în timp ce alții încercau să elibereze bărcile răzlețe rămase. A fost văzut ultima dată în viață în jurul orei 2:05, pe punte, calm, fumând o țigară cu scriitorul Jacques Futrelle și așteptându-și resemnat sfârșitul.

Madeleine Force Astor, asistenta și servitoarea ei au supraviețuit naufragiului.

Corpul lui Astor a fost recuperat la 22 aprilie de către nava Mackay-Bennett. Se pare că Astor a fost identificat după inițialele „JJA” cusute pe sacoul său. Asupra lui s-au găsit mai multe elemente valoroase, inclusiv un ceas și un stilou ambele de aur, și sume mari de bani în lire sterline și dolari.

La patru luni după scufundarea Titanicului Madeleine Astor i-a născut al doilea fiu, botezat John Jacob „Jakey” Astor VI. Milionarul John Jacob Jack Astor IV a lăsat în urmă sute de milioane de dolari și un exemplu clar că banii nu îți pot compromite principiile morale.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ofertă de 50 de milioane de dolari!
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ...
În anul 1962, un bărbat de 37 de ani din Anglia pe nume Brendon Grimshaw a demisionat brusc. Brendon Grimshaw lucra ca redactor la o publicație din Dewsbury din Yorkshire, Anglia. Cu banii pe... citește tot
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot