Încăpeau Jack și Rose, personajele din Titanic, împreună pe ușă, pentru a se salva?

20.04.2020
Încăpeau Jack și Rose, personajele din Titanic, împreună pe ușă, pentru a se salva?

Titanic, unul dintre cele mai premiate filme cu Oscar din istoria cinematografiei. Povestea plină de pasiune și dragoste dintre Rose (Kate Winslet) și Jack (Leonardo DiCaprio) s-a încheiat tragic, din nefericire. Jack își dă viața pentru ca iubirea vieții sale să trăiască.

Fanii filmului au dezbătut timp de peste două decenii momentul în care Di Caprio moare. Mulți dintre telespectatori au fost de acord că acesta avea loc să urce pe ușă, alături de Kate, interpreta personajului Rose, și să supraviețuiască. Din păcate pentru admiratorii blockbuster-ului, regizorul James Cameron a fost de altă părere.

De ce a ales James Cameron să moară Jack?

„Răspunsul este foarte simplu, pentru că aşa scrie la pagina 147 a scenariului, că Jack moare. Evident, a fost o alegere artistică, uşa era suficient de mare pentru a o ţine pe ea, dar nu destul de mare să-l susţină şi pe el. Cred că este oarecum prostesc, sincer, că avem discuţia asta 20 de ani mai târziu. Dar arată că filmul a fost eficient în a-l face pe Jack atât de îndrăgit de public încât să-l doară văzându-l că moare. Dacă el ar fi supravieţuit, sfârşitul filmului ar fi fost lipsit de sens. Filmul este despre moarte şi separare, el trebuia să moară”, a declarat  regizorul James Cameron pentru Vanity Fair.

James Cameron a explicat, și mai pe îndelete, faptul că scena finală din Titanic a fost analizată îndelung și s-a ajung la concluzia că ușa cu pricina nu ar fi reușit să îi țină pe amândoi deasupra apei.

„Am fost în apă cu bucata de lemn, urcând oamenii pe ea timp de două zile, căutând să o fac suficient de plutitoare încât să poată susţine o persoană în întregime la suprafaţă, ceea ce înseamnă că nu s-a scufundat deloc în apa de 28 de grade pentru ca ea să poată supravieţui celor trei ore pâna la sosirea bărcii de salvare. Jack nu ştia că ea urma să fie salvată o oră mai târziu, el era mort oricum. Iar noi am reglat-o cu foarte, foarte mare atenţie pentru a fi exact ceea ce vedeţi în film, pentru că am crezut la vremea respectivă şi cred şi acum că asta ar fi putut face o persoană să supravieţuiască“, a explicat James Cameron.

Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. După patru zile, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, acesta s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat la ora 2:20. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 de călători și membri ai echipajului.

Vezi AICI trailerul filmului Titanic!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot