Cum poți să scoți online cazierul judiciar?

03.02.2023
Cum poți să scoți online cazierul judiciar?

Foarte multe activități din prezent cer ca bărbatul sau femeia, în cauză, să prezinte cazierul judiciar. Fie că este vorba de un nou loc de muncă, susținerea unor examene sau chiar obținerea cetățeniei unui alt stat, toate necesită verificarea antecedentelor penale a unei persoane.

Cei mai mulți oameni aleg să își scoate cazierul judiciar, folosind vechea metodă. Se merge fizic la orice unitate sau subunitate de Poliție, unde există ghișeu de cazier judiciar și se depune o cerere împreună cu actul de identitate.

Persoanele domiciliate în afara țării pot solicita obținerea cazierului judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. Dacă cererea nu poate fi depusă personal, o altă persoană împuternicită, potrivit legilor în vigoare, poate cere obținerea documentului. În cazul în care cererea de eliberare a cazierului judiciar a fost depusă în România, documentul va fi eliberat în maxim 3 zile lucrătoare.

În cazul persoanelor juridice solicitarea de eliberare a cazierului se depune de către reprezentantul legal, la orice unitate ori subunitate de Poliție conectată la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român. La depunerea cererii tip motivată, reprezentantul legal al persoanei juridice trebuie să mai prezinte și următoarele acte:

La fel ca și la persoana fizică, cazierul judiciar este eliberat în termen de 3 zile de la data solicitării. Trebuie precizat că atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice cazierul este valabil 6 luni de zile.

Cum obții cazierul judiciar online?

În prezent, cazierul judiciar poate fi obținut în România și în mediul online. Începând cu data de 1 februarie 2023, acesta poate fi eliberat accesând site-ul ghiseul.ro, iar de acolo persoanele în cauză vor fi redirecționate către un hub de servicii dezvoltat la nivelul Ministerului de Interne.

Cazierul judiciar nu se va elibera direct din ghiseul.ro, ci din ghiseul.ro vom merge în hub şi deci din hub va putea fi eliberat, a explicat Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, potrivit Agerpres.ro.

Foto: mesagerulhunedorean.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot