De ce oamenii mănâncă doar picioarele de broască și nu și restul corpului?

11.03.2022
De ce oamenii mănâncă doar picioarele de broască și nu și restul corpului?

Broaștele sunt asociate cu bucătăria franceză, dar sunt și o delicatesă foarte populară în întreaga lume. Popoarele din America de Sud, America de Nord și Europa de Sud-Est se bucură de acești mici amfibieni ca aperitive sau feluri principale. Picioarele sunt adesea părțile cele mai consumate din întreg corpul.

Picioarele de broască pot fi preparate în mai multe moduri și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, acizi grași, vitamine și potasiu.

Deseori se spune că broasca are gust de pui. Pulpele de broască pot fi cel mai bine comparate cu aripioarele de pui ca gust și textură, dar unii oameni aseamănă carnea de broască cu cea de pește.

Picioare de broască

De ce oamenii mănâncă doar picioare de broască?

Picioarele de broască, mai exact pulpele din spate, au carnea fragedă și suculentă. Unii oameni evită să mănânce alte părți ale corpului deoarece pielea, de exemplu, este foarte dură și alunecoasă. Restul este compus din torace, stomac, viscere. Practic, măruntaiele, cutia toracică, intestinele, nu sunt bune de mâncat.

Pulpele de broască sunt adesea prăjite, la grătar sau pane și asezonate cu un amestec de condimente, inclusiv pudră de usturoi, cayenne, praf de ceapă și sare. Aroma pulpelor de broască este adesea comparată cu cea de pui. Pulpele de broaște nord-americane tind să fie mai mari decât cele europene.

Fiind considerate pești, broaștele puteau fi consumate în Postul Mare, când Biserica interzice carnea. Multă vreme a fost un fel de mâncare al săracilor pentru că era ușor de obținut și abia mult mai târziu a fost găsit în restaurante.

Acum, picioarele de broască sunt considerate o delicatesă în multe locuri, inclusiv în Franța, scrie The Conversation. În alte părți ale lumii, cum ar fi în Asia, broaștele întregi sunt folosite în supă.

Cea mai bună broască pentru mâncare este Pelophylax kl. esculentus (broasca mică de lac). Această „broască de noroi comestibilă” este verde cu pete maro și este apreciată prin Europa Centrală pentru picioarele sale gustoase. Ele mănâncă în principal păianjeni, muște și alte insecte. Peste 20 de specii de broaște comestibile sunt consumate în întreaga lume.

Broaștele sălbatice pot fi otrăvitoare. Multe dintre soiurile otrăvitoare sunt caracterizate ca fiind mici și foarte colorate. În sălbăticie, culorile strălucitoare ale acestor broaște îi avertizează pe prădători să stea departe.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot
Cine este Robert Francis Prevost, primul papă american din istorie? Și-a ales numele Papa Leon al XIV-lea!
Cine este Robert Francis Prevost, primul papă american din istorie? Și-a ales numele Papa Leon al XIV-lea!
Pe 9 mai 2025, istoria Bisericii Catolice a fost marcată de un eveniment fără precedent: alegerea cardinalului Robert Francis Prevost ca primul papă american din istorie. Originar din Statele... citește tot