De ce italienii sunt numiți „broscari”? Ce sunt „puii de baltă”?

02.11.2020
De ce italienii sunt numiți „broscari”? Ce sunt „puii de baltă”?

Italia este una dintre cele mai căutate țărin din lume de către turiști atât pentru istoria sa bogată, pentru orașele cunoscute la nivel mondial, cât și pentru faimoasele preparate culinare. Mulți dintre români au, uneori, preconcepții despre italieni pe care îi numesc „mafioți”, „macaronari” sau „broscari”. Totuși, de unde vine ultima denumire?

Uneori, italienii sunt numiți „macaronari” datorită dietei bogate în paste făinoase. În anumite zone din Italia se mănâncă celebrul „pui de baltă” („broască”) pe care milioane de italieni îl consumă ca fel principal.

Ce sunt puii de baltă?

„Puii de baltă” reprezintă un produs culinar constituit din pulpe de broască comestibilă gătite. Produsul este consumat în multe dintre țările lumii precum China, Franța, Thailanda, Vietnam, Spania și… Italia.

Picioare de broască sunt bogate în proteine, acizi grași cu conținut ridicat de omega-3, vitamina A și potasiu. Conform celor care au consumat deja această delicatesă, picioarele de broască au gust asemănător celui al cărnii de pui.

„De fapt, sustul și textura puilor de baltă sunt situate aproximativ între pui și pește”, spun la unison cei care au mâncat pui de baltă.

De ce italienii sunt numiți „broscari”?

E clar că italienii sunt numiți „broscari” pentru că mănâncă acest fel ciudat de mâncare. Pe nedrept, cu atât mai mult cu cât nu sunt nici pe departe cei mai mari consumatori. Un studiu realizat de prestigioasa publicatie Conservation Biology arată că la nivel mondial, anual, peste un miliard de broaste sunt luate din sălbăticie, omorâte și, ulterior, gătite. Franta și Statele Unite ale Americii sunt cei mai mari importatori de pui de broaște.

Curiozități despre Italia:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum s-a răzbunat Michelangelo Buonarroti pe un cardinal care i-a criticat opera?
Cum s-a răzbunat Michelangelo Buonarroti pe un cardinal care i-a criticat opera?
În timp ce picta Capela Sixtină, un cardinal a criticat opera, spunând că e o porcărie. Drept răzbunare, Michelangelo l-a pictat pe cardinal în Iad, cu urechi de măgar și cu un șarpe care... citește tot
De ce facem piele de găină? Este un obicei moștenit de la strămoșii care aveau blană!
De ce facem piele de găină? Este un obicei moștenit de la strămoșii care aveau blană!
Pielea de găină este o încercare eșuată a corpului tău de a părea fioros. Acesta este un reflex vestigial (rămas de la strămoși) numit piloerecție. Când strămoșii noștri aveau blană,... citește tot
Asistenta medicală care a stat moartă în apartament zeci de ani și nimeni nu a știut. 42 de ani nimeni n-a bătut la ușă
Asistenta medicală care a stat moartă în apartament zeci de ani și nimeni nu a știut. 42 de ani nimeni n-a bătut la ușă
În anul 1966, Hedviga Golik și-a preparat o ceașcă de ceai în micul ei apartament din mansardă, în Zagreb. S-a așezat să se uite la televizor. La un moment dat — poate după câteva... citește tot