10 motive pentru care să îți faci vacanța în România

03.08.2021
10 motive pentru care să îți faci vacanța în România

Toată lumea este fericită atunci când vine vremea vacanței. Oamenii uită de stres, de problemele cotidiene și pentru o scurtă perioadă de timp vor să fie liberi, fără griji, iar cuvântul de ordine este… distracție. Ei bine, te poți simți bine atât în țară cât și în străinătate, însă redactorii shtiu.ro vă prezintă 10 motive pentru care merită să îți faci concediul pe meleaguri natale.

10 motive pentru care să îți faci vacanța în România

Indiferent de anotimp, țara noastră este frumoasă și merită vizitată. Fie că te duci la Marea Neagră, la munte sau în Delta Dunării, întotdeauna vei avea ceva de vizitat și vei întâlni oameni cu povești de viață impresionate.

1. Oriunde vei merge în țară, vei petrece mai puțin timp pe drum până la destinația propusă. Cu toate că infrastructura în România este deficitară, distanță mai mică de parcurs până unde ai cazarea va face să petreci mai puțin timp pe drum.

2. Nu îți faci probleme de comunicare. În România, nu vei avea probleme la recepție, unde ești cazat, sau la restaurant, din pricina faptului că nu înțelegi limba.

3. Mâncarea românească este delicioasă. Toată lumea știe că preparatele tradiționale românești sunt foarte gustoase, indiferent de zona țării. Sarmalele cu mămăligă, miel la proțap sau celebrii mici vor satisface și cele mai pretențioase papile gustative.

4. Poți alege să mergi, fie la Marea Neagră fie la munte. România este una dintre puținele țări din lume care are și mare și munte. Așadar, pasionații de drumeții au de unde alege.

5. Lumea este primitoare. Românii sunt niște gazde primitoare, iar acest lucru a fost mereu confirmat de turiștii străini și nu numai.

6. Peisajele montane din România sunt printre cele mai frumoase din lume. Dacă alegi să mergi la munte, vei descoperi zone neatinse de civilizație, unde natura sălbatică s-a dezvoltat liberă, de-a lungul sutelor de ani.

7. Multe dintre bisericile din țara noastră sunt adevărate capodopere ale culturii românești și au fost înscrise în patrimoniul UNESCO. Toți turiștii care ajung în România vor să viziteze celebrele mănăstirii Putna, Cozia sau Voroneț etc. Tu ai această posibilitate oricând, fiindcă sunt la tine în țară.

8. Un concediu în țară este mai ieftin decât în străinătate. Sau, cel puțin, așa ar trebui să fie. Deși, pare greu de crezut este adevărat, fiindcă întotdeauna trebuie luat în calcul și cât te costă să ajungi la destinația dorită.

9. Poți să fii spontan. Un concediu în țară poate avea loc oricând, de pe o săptămână pe alta, dacă scapi de serviciu. Drept urmare, nu trebuie planificat intens, ci poți pleca fără să faci rezervare din timp.

10. Redescoperi frumusețile României. Mulți turiști din străinătate vin să se bucure de o vacanță la noi, fiindcă au ce vedea. Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon, Castelul Bran, Castelul Peleș, cimitirul vesel de la Săpânța, Transfăgărășanul, sunt doar câteva dintre obiectivele care trebuie văzute măcar o dată în viață.

Foto: shtiu.ro 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot