10 cele mai frumoase cuvinte din lume

30.09.2021
10 cele mai frumoase cuvinte din lume

Limba vorbită de români este plină de cuvinte frumoase, care te fac să dorești să le utilizezi cât mai des. Dar, exemple de termene melodioase găsim și în alte limbi. Una dintre cele mai mari plăceri ale învățării unei noi limbi este descoperirea particularităților sale nebănuite. Astfel, se observă un vocabular nou, neobișnuit și alte cuvinte cu sunete frumoase. Publicația matadornetwork.com a făcut o selecție cu cele mai frumoase cuvinte din lume.

10 cele mai frumoase cuvinte din lume

1. Spookasem (afrikaans) – În timp ce termenul se traduce direct prin „respirația fantomelor” (spook înseamnă „fantomă”, iar asem se traduce ca „respirație”), spookasem este folosit de vorbitorii acestei limbi din sudul continentului African pentru a se referi la vată de zahăr. Incredibil, nu-i așa?

2. Kaamos (finlandeză) – Termenul este folosit de finlandezi pentru a desemna o noapte polară. Acesta este un fenomen care se întâmplă la cercurile polare și înseamnă o perioadă de întuneric care durează mai mult de 24 de ore. Cu toate acestea, cuvântul are și un sens mai emoțional, deoarece este folosit pentru a descrie dorul de Soare.

3. Hiraeth (galeză) – Termenul nu numai că sună frumos, dar are și un sens elegant și poetic. Potrivit BBC Travel, „combină elemente de dor de casă și nostalgie. Cuvântul este recunoașterea subtilă a unei pierderi irecuperabile – un amestec unic de loc, timp și oameni care nu pot fi niciodată recreați.”

4. Hanyauku (rukwangali) – Rukwangali este o limbă vorbită în Namibia, iar acest cuvânt se traduce prin „vârfurile picioarelor peste nisipul fierbinte”.

5. Mellifluous (engleză) – Acest termen poate fi folosit pentru a definii aproape orice cuvânt din engleză și înseamnă „un sunet plăcut de auzit”.

6. Nakakapagpabagabag (tagalog) – Această limbă se vorbește în insulele învecinate cu Filipine. Cuvântul în cauză vindecă ceea ce definește. Termenul se traduce prin „ceva care creează anxietate sau neliniște”, dar întotdeauna cel care îl folosește va simți după ce îl va rosti plăcere și amuzament.

7. Kæreste (daneză) – Termenul este folosit de danezi pentru a desemna „cel mai drag” dintre oameni sau, altfel spus, „iubită / iubit”.

8. Criptoscopofilie (engleză) – Cuvântul desemnează acea curiozitate de a privi pe geam în casele oamenilor atunci când treci pe lângă ele.

9. Rimjhim (hindi) – Acest cuvânt descrie sunetul blând al ploii atunci când atinge suprafața pământului.

10. Komorebi (japoneză) – Komorebi este un cuvânt frumos, dar definiția sa este și mai bună: „Lumina care se filtrează printre copaci„.

Așadar, există multe cuvinte frumoase în limbile vorbite în lume. Unele dintre ele sună frumos atunci când le rostești, altele în schimb desemnează stări sufletești și fenomene care crează emoție. În concluzie, omul cât trăiește învață și este bine să se rețină lucruri frumoase.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cea mai mare confuzie din istorie? De ce indienii americani se numesc tot indieni? Au vreo legătură cu indienii din Asia? Totul a pornit de la o eroare crasă
Cea mai mare confuzie din istorie? De ce indienii americani se numesc tot indieni? Au vreo legătură cu indienii din Asia? Totul a pornit de ...
Termenul de „indian” pentru populațiile indigene din America de Nord a fost rezultatul unei confuzii istorice, care și-a păstrat denumirea timp de secole. Deși amerindienii nu au nicio... citește tot
De ce nu se poartă rochie roșie la nuntă?
De ce nu se poartă rochie roșie la nuntă?
Unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu este, cu siguranță, nunta. Totuși, nunta are o importanță aparte și pentru invitați, nu doar pentru miri. Alegerea ținutei... citește tot
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
În cărțile de istorie românești stă scris că Mihai Viteazul este domnitorul care a realizat prima unire a celor trei principate: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Evenimentul avea... citește tot