10 cele mai frumoase cuvinte din lume

30.09.2021
10 cele mai frumoase cuvinte din lume

Limba vorbită de români este plină de cuvinte frumoase, care te fac să dorești să le utilizezi cât mai des. Dar, exemple de termene melodioase găsim și în alte limbi. Una dintre cele mai mari plăceri ale învățării unei noi limbi este descoperirea particularităților sale nebănuite. Astfel, se observă un vocabular nou, neobișnuit și alte cuvinte cu sunete frumoase. Publicația matadornetwork.com a făcut o selecție cu cele mai frumoase cuvinte din lume.

10 cele mai frumoase cuvinte din lume

1. Spookasem (afrikaans) – În timp ce termenul se traduce direct prin „respirația fantomelor” (spook înseamnă „fantomă”, iar asem se traduce ca „respirație”), spookasem este folosit de vorbitorii acestei limbi din sudul continentului African pentru a se referi la vată de zahăr. Incredibil, nu-i așa?

2. Kaamos (finlandeză) – Termenul este folosit de finlandezi pentru a desemna o noapte polară. Acesta este un fenomen care se întâmplă la cercurile polare și înseamnă o perioadă de întuneric care durează mai mult de 24 de ore. Cu toate acestea, cuvântul are și un sens mai emoțional, deoarece este folosit pentru a descrie dorul de Soare.

3. Hiraeth (galeză) – Termenul nu numai că sună frumos, dar are și un sens elegant și poetic. Potrivit BBC Travel, „combină elemente de dor de casă și nostalgie. Cuvântul este recunoașterea subtilă a unei pierderi irecuperabile – un amestec unic de loc, timp și oameni care nu pot fi niciodată recreați.”

4. Hanyauku (rukwangali) – Rukwangali este o limbă vorbită în Namibia, iar acest cuvânt se traduce prin „vârfurile picioarelor peste nisipul fierbinte”.

5. Mellifluous (engleză) – Acest termen poate fi folosit pentru a definii aproape orice cuvânt din engleză și înseamnă „un sunet plăcut de auzit”.

6. Nakakapagpabagabag (tagalog) – Această limbă se vorbește în insulele învecinate cu Filipine. Cuvântul în cauză vindecă ceea ce definește. Termenul se traduce prin „ceva care creează anxietate sau neliniște”, dar întotdeauna cel care îl folosește va simți după ce îl va rosti plăcere și amuzament.

7. Kæreste (daneză) – Termenul este folosit de danezi pentru a desemna „cel mai drag” dintre oameni sau, altfel spus, „iubită / iubit”.

8. Criptoscopofilie (engleză) – Cuvântul desemnează acea curiozitate de a privi pe geam în casele oamenilor atunci când treci pe lângă ele.

9. Rimjhim (hindi) – Acest cuvânt descrie sunetul blând al ploii atunci când atinge suprafața pământului.

10. Komorebi (japoneză) – Komorebi este un cuvânt frumos, dar definiția sa este și mai bună: „Lumina care se filtrează printre copaci„.

Așadar, există multe cuvinte frumoase în limbile vorbite în lume. Unele dintre ele sună frumos atunci când le rostești, altele în schimb desemnează stări sufletești și fenomene care crează emoție. În concluzie, omul cât trăiește învață și este bine să se rețină lucruri frumoase.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot