Triunghiul Alaska, o zonă plină de întâmplări stranii

31.07.2023
Triunghiul Alaska, o zonă plină de întâmplări stranii

Cu toții am auzit de Triunghiul Bermudelor și întâmplările stranii care s-au petrecut acolo, de-a lungul timpului. Puțin oameni știu că mai există o zonă pe Pământ unde au loc tot felul de fenomene inexplicabile. Aceasta a fost denumită Triunghiul Alaska.

Se spune că în această regiune ar fi dispărut peste 20.000 de oameni, în decursul istoriei, depășind la acest capitol Triunghiul Bermudelor. În plus, aici au loc tot felul de fenomene stranii, inexplicabile pentru foarte multe persoane.

Triunghiul Alaska, mai misterios decât Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Alaska se află în regiunea din nord-vestul Oceanului Pacific, între Alaska, Insulele Aleutine și Peninsula Kamchatka din Rusia. Omenirea a consemnat, de-a lungul timpului, mai multe dispariții misterioase de nave și aeronave în această zonă, dând naștere la tot felul de teorii conspiraționiste și paranormale.

Trebuie precizat că există rapoarte cu privire la apariția OZN-urilor și a unor fenomene luminoase pe cer și pe apă. Cert este că în Triunghiul Alaska condițiile meteorologice sunt vitrege, având loc mai mereu furtuni puternice care îngreunează navigația. Totodată, aici au fost observate anumite anomalii magnetice, deoarece compasul navelor sau avioanelor nu funcționează corect.

Persoanele dispărute nu au mai fost găsite

Potrivit datelor oficiale, din anul 1970 și până în prezent în această zonă au dispărut peste 20.000 de oameni. Numărul este foarte mare, având în vedere că Alaska nu are o populație așa numeroasă ca celelalte state americane.

Unele dintre cele mai cunoscute persoane care au dispărut în Triunghiul Alaska sunt Thomas Hale Boggs Sr., care a fost liderul majorității din Camera Reprezentanților din SUA, și Nick Begich, membru al Congresului din Alaska. Cei doi politicieni au dispărut în data de 16 octombrie 1972, atunci când zburau cu un avion ușor de la Anchorage la Juneau, alături de consilierul lui Begich, Russell Brown, și de pilotul Don Jonz. Autoritățile americane au efectuat o amplă căutare a celor patru persoane, dar nici cadavrele și nici avionul nu au fost descoperite vreodată, scrie IFLScience.

Trebuie precizat că, în decursul anilor, au fost realizate tot felul de emisiuni și documentare despre această zonă, iar multe dintre evenimentele stranii au putut fi explicate cu ajutorul științei și tehnologiei. Cu toate acestea, oamenii au continuat să producă teorii conspiraționiste și idei științifico-fantastice despre Triunghiul Alaska.

Foto: Depositphotos.com și legendsofamerica.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot