Atlantida și misterul orașului scufundat. Care este legătura cu Triunghiul Bermudelor?

20.01.2021
Atlantida și misterul orașului scufundat. Care este legătura cu Triunghiul Bermudelor?

Atlantida, pe cât de impunătoare, pe atât de misterioasă. Peste tot în lume, în toate colțurile pământului, există urme rămase ale unor civilizatii străvechi care au dispărut. Cum a fost însă posibil ca întreaga civilizație a Atlantidei să se prabușească într-o singură zi?

Atlantida, între mit și adevăr

Orașul străvechi Atlantida a fost menționat prima dată în istorie de către Platon, filosoful din Grecia Antică, în anul 360. În unul din dialogurile sale, se relatează scufundarea unei insule ascunse în Oceanul Atlantic.

 „Anume pe această insulă, numită Atlantida, a luat fiinţă marea alianţă a împăraţilor, care merita să fie admirată şi a cărei autoritate se întindea asupra întregii insule, asupra multor alte insule, dar şi asupra unei părţi a continentului. În afară de aceasta, ei aveau in. posesie Libia, până în Egipt, şi Europa, până în Tirrenia”.

În urma spuselor filosofului, puternica metropolă a ajuns să cucerească nenumărate popoare, mai puțin Atena. În încercarea eșuată a atlanților de a stăpâni Atena, la surt timp a izbucnit un cutremur devastator și a erupt un vulcan subacvatic. În urma acestor fenomene, Atlantida a fost înghițită de ape și s-a scufundat în adâncurile mării.

Unde se afla Atlantida acum?

Locația vechiului oraș a adus nenumărate ipoteze în rândul cercetătorilor. În momentul de fața atlantologia reprezintă știința care se ocupă cu găsirea misterioasei insule. Cu toate că părerile sunt împărțite, numeroși scriitori și oameni de știință s-au pronunțat cu privire la locația misteriosă.

În urma numeroaselor cercetări a studiilor arabe, academicianul rus Avraam Norov a precizat foarte clar că Atlantida se afla în Marea Mediterană. Pe de cealaltă parte, francezul Rebikoff consideră că insula dispărută se află în apropierea insulei Bimini de Nord.

piramida subacvatica

Legătura dintre Triunghiul Bermudelor și Atlantida

Studierea în detaliu și căutarea locației fixe a insulei nu a fost cea mai reușită, astă deoarece Bahamas se situează în zona cunoscutului Triunghi al Bermudelor, iar curenții subacvatici nu permit studierea de aproape. Cu toate acestea, în zona Triunghiului Bermudelor, undeva la o adâncime de aproximativ 1700 de metri, au fost descoperite nenumărate piramide și pietre suprapuse. Să fi fost în acea zonă Atlantida?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot