Misterul Triunghiului Bermudelor a fost elucidat

01.06.2023
Misterul Triunghiului Bermudelor a fost elucidat

Cine nu a auzit despre faimosul Triunghi al Bermudelor? Acesta este o zonă cu o formă aproximativă triunghiulară și se află în Oceanul Atlantic. Regiunea mai este denumită și „Triunghiul Diavolului”, fiindcă de-a lungul timpului aici au avut loc tot felul de evenimente inexplicabile pentru oamenii de știință. Mai multe vase și avioane pur și simplu au dispărut în această parte a lumii. Care este explicația?

Ce se întâmplă în Triunghiul Bermudelor?

Un cercetător din Australia susține că a descifrat misterul care se învârte în jurul Triunghiului Bermudelor. Această bucată de apă, aflată între statul american Florida, Insulele Bermude și Puerto Rico, este mai vulnerabilă în fața schimbărilor climatice bruște, ceea ce face ca navigarea în această zonă să întâmpine mari dificultăți.

Cercetătorul australian Karl Kruszelnicki a explicat că fenomenele misterioase din jurul Triunghiului Bermudelor nu au nimic de-a face cu supranaturalul, ci mai degrabă cu schimbările climatice.

Numărul de vase și avioane care au dispărut în Triunghiul Bermudelor este același ca în orice altă parte a lumii din punct de vedere procentual, a spus Karl Kruszelnicki pentru independent.co.uk.

Cercetătorul este convins că vremea nefavorabilă și erorile de pilotaj sunt de vină pentru dispariția vaselor și avioanelor în acea zonă, ducând astfel la o creștere a superstițiilor legate de Triunghiul Bermudelor. Ipoteza este susținută și de Asociația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA).

Marina și Garda de Coastă a SUA susțin că nu există nicio explicație supranaturală pentru dezastrele petrecute în largul oceanului. Experiența lor le sugerează că forțele combinate ale naturii și erorile umane depășesc chiar și cele mai incredibile teorii științifico-fantastice, se arată într-un raport NOAA, potrivit sursei citate mai sus.

Iată, așadar, cum știința poate clarifica foarte bine fenomene care la prima vedere pot părea inexplicabile. Cu toate acestea, în jurul Triunghiului Bermudelor încă planează teorii conspiraționiste despre extratereștri, monștri marini sau prăbușirea insulei Atlantida. Toate aceste ipoteze au inspirat la crearea mai multor filme și seriale care au adâncit și mai mult misterul în jurul acestei zone.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot