Trei trasee în munții Bucegi care trebuie parcurse măcar o dată în viață

07.04.2021
Trei trasee în munții Bucegi care trebuie parcurse măcar o dată în viață

Munții Bucegi sunt luați la pas, în fiecare an, de mii de oameni. Turiștii preferă acești munți, fiindcă au mai multe căi de acces la ei, în special cele de pe Valea Prahovei. Totodată, în zonă se găsesc importante centre urbane, precum Brașov, Ploiești și un pic mai departe București. Frumusețea munților este splendidă, indiferent de anotimp, însă vara turiștii iau cu asalt cărările care duc în sălbăticie.

Cele mai frumoase trasee din munții Bucegi

Munții Bucegi au o frumusețe aparte, iar iubitorii de natură știu acest lucru. Înainte de a vă aventura, pe traseele care duc spre diferite obiective turistice, este bine să luați în calcul starea vremii, compania în care vă aflați și dacă aveți echipamentele corespunzătoare. Este știut faptul că muntele nu iartă pe nimeni, iar natura poate fi necruțătoare, uneori.

Lacul Scropoasa și Cascada 7 Izvoare – Traseul prin pădure către aceste două obiective turistice este unul destul de ușor și poate fi parcurs chiar și cu copiii. O bună parte din drum poate fi parcurs cu mașina, însă ultimii kilometri sunt greu de străbătut, fiind un drum destul de accidentat, astfel că este indicat să parcați la Campingul Zănoaga și să o luați la pas. De acolo, traseul este marcat cu o cruce albastră, iar în aproximativ o oră și jumătate veți ajunge pe malul lacului Scropoasa.

Zona este impresionantă, cu o cascadă care pare că izvorăște dintr-o cabană, iar lacul de o culoare albastră îți va da o senzație de liniște, departe de lumea tumultoasă a orașului.

De la Bușteni la Cascada Urlătoarea – Acesta este un traseu de dificultate medie și toți care vor să își înceapă aventura pe munte ar trebui să înceapă prima dată către acest obiectiv turistic. Cascada Urlătoarea a fost denumită în felul acesta de la zgomotul puternic al apei care te asurzește și își face simțită prezența de la mare distanță. Apa cade de la o înălțime de 15 m dintr-un munte care cu greu își dezvăluie misterele.

Este un traseu ușor, se urcă pe curbe de nivel, pe o potecă destul de lată. iar în aproximativ o oră și jumătate ajungeți la destinație. Este indicat ca traseul să fie parcurs pe o vreme favorabilă și să fiți echipați cu bocanci speciali pentru mersul pe munte.

Valea Gaura – Vârful Omu Acest traseu este considerat unul dintre cele mai frumoase din munții Bucegi, dar și unul dintre cele mai dificile. Circuitul pleacă din Bran și se urcă spre Șaua Polițe. Munții încep să se deschidă, poienile pline de verdeață își fac apariția, iar peisajul parcă este atins de divinitate. Apele gălăgioase lovesc în pereții munților și îți croiesc mici râulețe. Traseul durează aproximativ 10-12 ore și este destinat profesioniștilor.

Traseul este indicat să fie parcurs doar pe timp de vară, fiindcă iarna este riscul foarte mare să existe o avalanșă de zăpadă. Echipamentul trebuie să fie adecvat și mers pe circuitul următor: Bran (sat Poarta) – Valea Gaura – Șaua Hornurilor – Vârful Omu – Șaua Hornurilor – Vârful Scara – Valea Ciubotea – Bran (sat Poarta).

Foto: exploregis.ro, travelista.ro și Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul de GENIU! Când au fost românii cei mai deștepți din istorie? Cum le-au dat peste nas marilor imperii speculând un moment ISTORIC
Momentul de GENIU! Când au fost românii cei mai deștepți din istorie? Cum le-au dat peste nas marilor imperii speculând un moment ISTORIC
În ciuda faptului că a fost mai mereu sub dominare otomană, rusească sau austriacă, românii au fost un popor pașnic. Rareori au ieșit în evidență printr-un lucru fabulos. De departe cel... citește tot
Să asculți și să nu crezi: Hitul Zaraza a fost copiat după un tango argentinian dedicat unui… bou
Să asculți și să nu crezi: Hitul Zaraza a fost copiat după un tango argentinian dedicat unui… bou
„Vreau să-mi spui frumoasă Zaraza, Cine te-a iubit? Câți au plâns nebuni pentru tine, Și câți au murit?”, sunt versurile uneia dintre cele mai celebre melodii românești care se numește... citește tot
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot