Trei trasee în munții Bucegi care trebuie parcurse măcar o dată în viață

07.04.2021
Trei trasee în munții Bucegi care trebuie parcurse măcar o dată în viață

Munții Bucegi sunt luați la pas, în fiecare an, de mii de oameni. Turiștii preferă acești munți, fiindcă au mai multe căi de acces la ei, în special cele de pe Valea Prahovei. Totodată, în zonă se găsesc importante centre urbane, precum Brașov, Ploiești și un pic mai departe București. Frumusețea munților este splendidă, indiferent de anotimp, însă vara turiștii iau cu asalt cărările care duc în sălbăticie.

Cele mai frumoase trasee din munții Bucegi

Munții Bucegi au o frumusețe aparte, iar iubitorii de natură știu acest lucru. Înainte de a vă aventura, pe traseele care duc spre diferite obiective turistice, este bine să luați în calcul starea vremii, compania în care vă aflați și dacă aveți echipamentele corespunzătoare. Este știut faptul că muntele nu iartă pe nimeni, iar natura poate fi necruțătoare, uneori.

Lacul Scropoasa și Cascada 7 Izvoare – Traseul prin pădure către aceste două obiective turistice este unul destul de ușor și poate fi parcurs chiar și cu copiii. O bună parte din drum poate fi parcurs cu mașina, însă ultimii kilometri sunt greu de străbătut, fiind un drum destul de accidentat, astfel că este indicat să parcați la Campingul Zănoaga și să o luați la pas. De acolo, traseul este marcat cu o cruce albastră, iar în aproximativ o oră și jumătate veți ajunge pe malul lacului Scropoasa.

Zona este impresionantă, cu o cascadă care pare că izvorăște dintr-o cabană, iar lacul de o culoare albastră îți va da o senzație de liniște, departe de lumea tumultoasă a orașului.

De la Bușteni la Cascada Urlătoarea – Acesta este un traseu de dificultate medie și toți care vor să își înceapă aventura pe munte ar trebui să înceapă prima dată către acest obiectiv turistic. Cascada Urlătoarea a fost denumită în felul acesta de la zgomotul puternic al apei care te asurzește și își face simțită prezența de la mare distanță. Apa cade de la o înălțime de 15 m dintr-un munte care cu greu își dezvăluie misterele.

Este un traseu ușor, se urcă pe curbe de nivel, pe o potecă destul de lată. iar în aproximativ o oră și jumătate ajungeți la destinație. Este indicat ca traseul să fie parcurs pe o vreme favorabilă și să fiți echipați cu bocanci speciali pentru mersul pe munte.

Valea Gaura – Vârful Omu Acest traseu este considerat unul dintre cele mai frumoase din munții Bucegi, dar și unul dintre cele mai dificile. Circuitul pleacă din Bran și se urcă spre Șaua Polițe. Munții încep să se deschidă, poienile pline de verdeață își fac apariția, iar peisajul parcă este atins de divinitate. Apele gălăgioase lovesc în pereții munților și îți croiesc mici râulețe. Traseul durează aproximativ 10-12 ore și este destinat profesioniștilor.

Traseul este indicat să fie parcurs doar pe timp de vară, fiindcă iarna este riscul foarte mare să existe o avalanșă de zăpadă. Echipamentul trebuie să fie adecvat și mers pe circuitul următor: Bran (sat Poarta) – Valea Gaura – Șaua Hornurilor – Vârful Omu – Șaua Hornurilor – Vârful Scara – Valea Ciubotea – Bran (sat Poarta).

Foto: exploregis.ro, travelista.ro și Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Swatch aduce atmosfera verii cu ceasuri pline de culori neon
Swatch aduce atmosfera verii cu ceasuri pline de culori neon
La vremuri noi, colecții noi. În prag de vară, brand-ul elvețian de ceasuri Swatch, fondat în anul 1983 readuce la viață spiritul anilor ’80 și ’90 prin noua colecție Swatch Neon, care... citește tot
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot