Trei trasee în munții Bucegi care trebuie parcurse măcar o dată în viață

07.04.2021
Trei trasee în munții Bucegi care trebuie parcurse măcar o dată în viață

Munții Bucegi sunt luați la pas, în fiecare an, de mii de oameni. Turiștii preferă acești munți, fiindcă au mai multe căi de acces la ei, în special cele de pe Valea Prahovei. Totodată, în zonă se găsesc importante centre urbane, precum Brașov, Ploiești și un pic mai departe București. Frumusețea munților este splendidă, indiferent de anotimp, însă vara turiștii iau cu asalt cărările care duc în sălbăticie.

Cele mai frumoase trasee din munții Bucegi

Munții Bucegi au o frumusețe aparte, iar iubitorii de natură știu acest lucru. Înainte de a vă aventura, pe traseele care duc spre diferite obiective turistice, este bine să luați în calcul starea vremii, compania în care vă aflați și dacă aveți echipamentele corespunzătoare. Este știut faptul că muntele nu iartă pe nimeni, iar natura poate fi necruțătoare, uneori.

Lacul Scropoasa și Cascada 7 Izvoare – Traseul prin pădure către aceste două obiective turistice este unul destul de ușor și poate fi parcurs chiar și cu copiii. O bună parte din drum poate fi parcurs cu mașina, însă ultimii kilometri sunt greu de străbătut, fiind un drum destul de accidentat, astfel că este indicat să parcați la Campingul Zănoaga și să o luați la pas. De acolo, traseul este marcat cu o cruce albastră, iar în aproximativ o oră și jumătate veți ajunge pe malul lacului Scropoasa.

Zona este impresionantă, cu o cascadă care pare că izvorăște dintr-o cabană, iar lacul de o culoare albastră îți va da o senzație de liniște, departe de lumea tumultoasă a orașului.

De la Bușteni la Cascada Urlătoarea – Acesta este un traseu de dificultate medie și toți care vor să își înceapă aventura pe munte ar trebui să înceapă prima dată către acest obiectiv turistic. Cascada Urlătoarea a fost denumită în felul acesta de la zgomotul puternic al apei care te asurzește și își face simțită prezența de la mare distanță. Apa cade de la o înălțime de 15 m dintr-un munte care cu greu își dezvăluie misterele.

Este un traseu ușor, se urcă pe curbe de nivel, pe o potecă destul de lată. iar în aproximativ o oră și jumătate ajungeți la destinație. Este indicat ca traseul să fie parcurs pe o vreme favorabilă și să fiți echipați cu bocanci speciali pentru mersul pe munte.

Valea Gaura – Vârful Omu Acest traseu este considerat unul dintre cele mai frumoase din munții Bucegi, dar și unul dintre cele mai dificile. Circuitul pleacă din Bran și se urcă spre Șaua Polițe. Munții încep să se deschidă, poienile pline de verdeață își fac apariția, iar peisajul parcă este atins de divinitate. Apele gălăgioase lovesc în pereții munților și îți croiesc mici râulețe. Traseul durează aproximativ 10-12 ore și este destinat profesioniștilor.

Traseul este indicat să fie parcurs doar pe timp de vară, fiindcă iarna este riscul foarte mare să existe o avalanșă de zăpadă. Echipamentul trebuie să fie adecvat și mers pe circuitul următor: Bran (sat Poarta) – Valea Gaura – Șaua Hornurilor – Vârful Omu – Șaua Hornurilor – Vârful Scara – Valea Ciubotea – Bran (sat Poarta).

Foto: exploregis.ro, travelista.ro și Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot