Țările unde NU se plătesc deloc taxe și impozite

13.06.2022
Țările unde NU se plătesc deloc taxe și impozite

Printre cele mai populare țări care oferă avantajul financiar de a nu plăti impozite pe venit sunt Bermude, Monaco, Bahamas și Emiratele Arabe Unite. Există o serie de țări care nu au povara impozitului pe venit, iar multe dintre ele sunt țări foarte plăcute în care să trăiești. Mai ales dacă ai bani!

Cu toate acestea, a profita de faptul că trăiești într-o țară fără impozit pe venit nu este la fel de ușor ca și cum ai face valiza și ai cumpăra un bilet de avion. Multe țări nu oferă acces ușor la cetățenie. În cele mai multe cazuri, procesul este lung și costisitor. Unele țări vor menține în mod intenționat garda sus, astfel încât să atragă doar investiții de top.

Țări unde NU există taxe și impozite

Emiratele Arabe Unite este o țară petrolieră din Orientul Mijlociu care nu au impozit pe venit sau pe profit. Potrivit Investopedia, guvernul și economia sunt relativ stabile, ceea ce o face și mai atractivă. Emiratele Arabe Unite au o economie înfloritoare și un mediu mai multicultural decât majoritatea țărilor din Orientul Mijlociu. Acest lucru se traduce în opțiuni excelente de luat masa și de divertisment. Există, de asemenea, facilități educaționale foarte bune disponibile și o populație puternică vorbitoare de engleză.

Bahrain este o altă țară bogată în petrol unde locuitorii săi se bucură de absența unor taxe. Cu toate acestea, angajatorii și angajații depun la stat pentru asigurarea socială 9%, respectiv 6% din salariul de bază.

Brunei este, de asemenea, indulgent cu cetățenii săi și nu percepe impozit pe venit persoanelor fizice. Cu toate acestea, are prevederi privind impozitele directe uzuale, cum ar fi impozitul pe proprietate și impozitul pe vehicule.

Bermude nu este o țară, ci un teritoriu autonom al Regatului Unit, iar economia acestuia este în mare măsură dependentă de companiile de servicii financiare. De asemenea, locuitorii sunt scutiți în mare parte de impozite, neavând importe pe venitul corporativ sau individual.

Monaco este un „paradis” fiscal popular datorită legilor sale personale și de afaceri legate de impozite. Rezidenții săi nu plătesc impozite pe veniturile personale. O persoană care locuiește în Monaco timp de șase luni sau mai mult devine rezidentă și, ulterior, este scutită de plata impozitului pe venit.

Port in Monaco

Oman, națiunea din Golf, are legi fiscale simple și favorabile pentru afaceri. Nu se percep impozite pe veniturile personale ale cetățenilor rezidenți sau nerezidenți. De asemenea, câștigurile de capital, averea, împreună cu proprietatea, toate intră sub incidența legilor scutite de impozite.

Un număr mare de expatriați este atras de Qatar datorită mediului său fără taxe și a infrastructurii sofisticate. Cu toate acestea, expatriații din anumite țări sunt supuși taxelor conform legilor fiscale ale guvernelor lor respective.

În Kuweit se adăpostesc 6% din rezervele totale de petrol din lume, iar economia statului, evident, se bazează pe petrol. Industria petrolieră generează 90% din veniturile guvernamentale, permițându-i astfel să fie un regim scutit de impozite.

Bahamas este o țară din Caraibe care se mândrește cu legi prietenoase cu impozitele. Acest „paradis fiscal” nu colectează impozite pe venitul personal sau corporativ.

Impozitul pe venit în România

Atât cetățenii români, cât și companiile românești trebuie să plătească impozit pentru orice venit din România și orice venit din afara României. Nerezidenții care sunt declarați rezidenți fiscali români sunt obligați să plătească impozit pe veniturile lor totale, veniturile obținute în România și veniturile obținute în străinătate.

În scopuri fiscale, o persoană fizică care locuiește în România mai mult de 183 de zile într-o perioadă de 12 luni, trebuie să depună la organul fiscal local „chestionarul pentru stabilirea rezidenței fiscale a unei persoane fizice la sosirea în România”.

În urma depunerii și revizuirii dosarului, organul fiscal va emite o notificare privind reședința fiscală a persoanei fizice (persoana va fi declarată rezidentă fiscală in România sau va rămâne rezidentă fiscală în țara de origine/reședință).

După cum scrie Activ Payroll, sistemul fiscal din România este un mare stimulent pentru expații care doresc să se mute în România cu cote de impozitare forfetare de 10% pe venitul persoanelor fizice și 16% pe venitul corporativ. Unele companii mai mici, adică microîntreprinderile, plătesc taxe mai mici.

Se plătește o cotă de impozit de 1% dacă societatea are un singur angajat cu normă întreagă, cu contract de contract pe perioadă nelimitată sau pe o perioadă de cel puțin 12 luni. Dacă firma nu are angajați, cota de impozitare este de 3% din cifra de afaceri anuală.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De unde vine simpatia oamenilor pentru extremism?
De unde vine simpatia oamenilor pentru extremism?
În ultima perioadă se tot vorbește despre partide extremiste și extremism în general, cu atât mai mult cu în multe țări din Europa partidele extremiste au câștigat un capital extrem de... citește tot
Ce înseamnă antisemit? Cum s-a manifestat antisemitismul în România?
Ce înseamnă antisemit? Cum s-a manifestat antisemitismul în România?
Antisemitismul este un termen folosit pentru a descrie ura, prejudecățile sau discriminarea împotriva evreilor, ca grup religios, etnic sau cultural. Această formă de intoleranță are o istorie... citește tot
Cine este Rodrigo Duterte, „Călin Georgescu de Filipine” care și-a câștigat mandatul pe… Facebook?
Cine este Rodrigo Duterte, „Călin Georgescu de Filipine” care și-a câștigat mandatul pe… Facebook?
Până în anul 2016, de Rodrigo Duterte nu auzise multă lume. Nici măcar oamenii din Filipine. Peste noapte, Rodrigo Duterte a câștigat alegerile prezidențiale desfășurate într-un singur tur... citește tot