Rusia ar avea un plan prin care să distrugă Republica Moldova

10.02.2023
Rusia ar avea un plan prin care să distrugă Republica Moldova

Războiul din Ucraina este departe de a se încheia. A trecut aproape un an de la invazia rusească și lucrurile nu par a se liniști. Ba mai mult, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că oamenii săi au interceptat un plan al serviciilor secrete ruse prin care se pune la cale distrugerea Republicii Moldova.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut în această săptămână mai multe întrevederi cu lideri europeni importanți, printre care premierul britanic Rishi Sunak și regele Charles al III-lea, președintele Franței Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Olaf Scholz și mulți alții. La Bruxelles, Zelenski a anunțat că Rusia este pregătită să distrugă Republica Moldova și are un plan prin care să pună în aplicare acest lucru. Liderul de la Kiev a mărturisit că a înștiințat-o pe Maia Sandu, președintele Moldovei, în această privință.

Am interceptat un plan al serviciilor secrete ruse pentru distrugerea Republicii Moldova. Documentul arată cine, când și cum va distruge democrația Republicii Moldova și va prelua controlul asupra Republicii Moldova. Când am primit documentul și am înțeles de unde vine am avertizat imediat Republica Moldova. Nu știm însă dacă Moscova a dat într-adevăr ordin să fie urmat acest plan, dar noi l-am interceptat, l-am recunoscut și ne-am dat seama că au încercat să implementeze un plan asemănator Ucrainei, a afirmat Volodimir Zelenski, în fața liderilor europeni, la Bruxelles, potrivit hotnews.ro.

Ce spun rușii despre invadarea Republicii Moldova?

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că Occidentul a pus ochii pe Republica Moldova, țară pe care o vrea în NATO și unită cu România. De aceea, Maia Sandu a ajuns președintele acestui stat pentru a urma ordinele liderilor europeni.

În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice, a declarat Serghei Lavrov când a fost întrebat care dintre țările din jurul Rusiei ar putea urma calea Ucrainei, potrivit sursei citată mai sus.

Cu toate acestea, mai mulți lideri de la Moscova au declarat că nu se pune problema ca Rusia să invadeze Republica Moldova și doar au atras atenția că Occidentul se folosește de această țară. Însă este știut faptul că liderii de la Kremlin declară ceva și fac cu totul altceva. Chiar și așa, situația socială și politică de peste Prut este una dificilă și tensionată, având în vedere războiul din Ucraina. Este greu de spus cu exactitate dacă rușii vor alege să urmeze planul arătat lumii de către Volodimir Zelenski sau a fost doar o diversiune. Un lucru însă rămâne cert, va mai trece mult timp până când conflictul armat de pe teritoriul Ucrainei se va încheia.

Foto: hotnews.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot