România autentică. Roadele Munților, un magazin online dedicat producătorilor locali din Munții Făgăraș

06.12.2023
România autentică. Roadele Munților, un magazin online dedicat producătorilor locali din Munții Făgăraș

Roadele Munților Făgăraș, food hub-ul dedicat promovării producătorilor locali din jurul Munților Făgăraș lansează noul său magazin online roadelemunților.ro. Platforma oferă acces facil și rapid la cele peste 170 de produse naturale, create cu pricepere de 30 de mici producători din vecinătatea Munților Făgăraș.

Ce este roadelemuntilor.ro?

Roadele Munților este o afacere verde inițiată de Fundația Conservation Carpathia și reunește mici producători locali, tradiționali, ale căror produse sunt create cu respect pentru natură și consumatori.  Lansarea magazinului online sub deviza „Îți vine natural să dai un click!” marchează un pas important către facilitarea accesului doritorilor de produse locale, culese sau produse cu ingrediente din Munte.

Roadele Munților oferă o categorie bogată de produse, unele dintre ele realizate în serie limitată, precum dulcețuri, zacuști, miere, siropuri, sosuri, țuică, paste artizanale, miez de nucă, fructe uscate, ciuperci deshidratate și uleiuri aromatizate. O categorie specială de produse bio și vegane este disponibilă pentru cei interesați să facă alegeri sănătoase și sustenabile pentru alimentația lor.

Magazinul online va pune și mai bine în valoare cei peste 30 de producători locali reuniți în cadrul centrului alimentar de colectare și distribuție (Food Hub) Roadele Munților, prin prezentarea fiecărei familii de mici producători și a produselor unice pe care aceștia le produc.

„Prin magazinul online Roadele Munților aduce gustul de acasă, ingredientele curate de la munte, munca unor oameni pasionați, pe orice masă din țară. Fundația Conservation Carpathia, prin departamentul Afaceri Verzi, susține munca micilor producători locali, cu respect pentru natură, care produc hrană sănătoasă, în cantități mici, cu ingrediente localei. Dezvoltăm astfel o rețea care aduce pe de o parte beneficii și oportunități de dezvoltare în zonă, gust și calitate pe masa celor care aleg să mănânce sănătos”, a declarat Istvan Szabo, manager afaceri verzi în cadrul Fundației Conservation Carpathia.

Prin gust, autenticitate și îndemânarea cu care au fost pregătite, produsele Roadele Munților spun povestea Munților Făgăraș, și a oamenilor care duc mai departe măiestria și rețetele tradiționale ce pun în valoare tot ceea ce oferă natura mai bun.

Roadele Munților – o afacere verde pentru oameni și natură

Food Hub-ul Roadele Munților – merinde alese din Făgăraș culese este un model de afacere vedere creat de Fundația Conservation Carpathia în anul 2021 pentru a ajuta comunitățile locale din zona Munților Făgăraș să prospere. Este o afacere verde ce se bazează pe natură fără a epuiza însă resursele naturale oferite cu dărnicie de aceasta. Fundația Conservation Carpathia oferă spriijin micilor producători pentru dezvoltarea afacerii, identificarea piețelor de desfacere, suport în comunicarea și promovarea produselor, suport în obținerea autorizațiilor de produse cu indicație geografică, precum și consultanță și training, astfel încât, fiecare producător să primească un preț corect pentru produsele lui și să se dezvolte.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
Expresia „Ai carte, ai parte” este una bine cunoscută în cultura românească și a fost, de-a lungul timpului, interpretată ca fiind o celebrare a educației și a cunoașterii. La prima... citește tot
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
La fiecare început de an școlar, în spațiul public au loc ample dezbateri despre cum funcționează sistemul public de educatie de la noi și cum ar trebui el să funcționeze la modul ideal. De... citește tot