Puii Făt-Frumos. În cât timp crește un pui în anul 2019 de la ou până la friptură?

12.11.2019
Puii Făt-Frumos. În cât timp crește un pui în anul 2019 de la ou până la friptură?

Dacă la începutul anilor 1990 mâncarea de tip fast-food costa mai mult decât cea bio, astăzi lucrurile stau exact invers. De exemplu, la nivel mondial, în anul 2019, mâncarea sănătoasă și bio costă uneori până la de 10 ori mai mult decât mâncarea fast-food, iar carnea de pui a ajuns să aibă cu 266% mai multe grăsimi, față de acum 50 de ani. Da, cu 266% mai multe grăsimi. Totuși, în cât timp crește un pui pe care-l punem astăzi în farfurie?

Conform specialiștilor, un pui ajunge din stadiul de ou la cel de friptură în doar 38-40 de zile, scrie gandul.info. La 38 de zile, puii au circa 2,2 -2,5 kilograme. Aceiaşi pui de carne cresc în aproximativ 90 de zile în gospodăriile ţăranilor. Și nu sunt la fel de grași. Totuși, de ce cresc ca Făt-Frumos puii care ajung pe mesele noastre?

Fructele de mare sunt de post? Pot fi mâncate fructe de mare în post?

Creșterea accelerată a puilor este un rezultat al faptului că, de cele mai multe ori, puii sunt umflați cu apă și hormoni, lucru interzis de legislația din țara noastră. Totodată, în timp ce puii din gospodăriile țăranilor sunt hrăniţi cu porumb, grâu sau orz, cei din ferme consumă un amestec de nutrețuri care are un aport foarte mare de vitamine și proteine.

Cât cântăresc până ajung în farfurie?

Puii care cresc în fermele de la noi au 40 de grame când ies din incubator. La o săptămână o greutate cuprinsă între 180 – 200 gr. Peste aproximativ şase săptămâni, înainte de tăiere, ajung şi la 2,3 – 2,5 kg. Dacă aceștia nu cresc într-un ritm suficient de rapid, li se ajustează cantitatea de hrană. Conform statisticilor, astăzi, puii sunt de două ori mai mari decât erau în urmă cu 60 de ani.

Românii preferă puii

O cercetare efectuată de către compania Transavia, unul dintre cei mai mari producători autohtoni de carne de pui, plasează carnea de pui în topul preferinţelor românilor, astffel 70% dintre români susţin că o utilizează pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână, iar 95% dintre persoanele care gătesc cel puţin săptămânal consumă acest tip de carne. Tu, cât de des mănânci carne de pui?

Cum s-au dezvoltat puii în ultimii zeci de ani
Cele mai noi articole
Cum arată găina dragon? Unde trăiește ciudatul animal?
Cum arată găina dragon? Unde trăiește ciudatul animal?
Pe planetă sunt tot felul de animale, unele mai ciudate ca altele. Multe dintre ele sunt necunoscute oamenilor de rând, însă din când în când mai apare câte o informație pe Internet care ne... citește tot
Cine a descoperit cu adevărat testul Papanicolau, un grec sau românul Aurel Babeș?
Cine a descoperit cu adevărat testul Papanicolau, un grec sau românul Aurel Babeș?
Înainte de testul Papanicolau, cancerul de col uterin era „una dintre cele mai frecvente cauze de deces prin cancer la femei”, potrivit Societății Americane de Cancer. Deoarece testul... citește tot
Ce era legea repausului duminical și când a fost adoptată?
Ce era legea repausului duminical și când a fost adoptată?
Legile sunt făcute pentru a fi respectate, însă de multe ori acestea sunt încălcate. De-a lungul timpului, legile se modifică în funcție de nevoile oamenilor și ale societății. Totodată,... citește tot