Puii Făt-Frumos. În cât timp crește un pui în anul 2019 de la ou până la friptură?

12.11.2019
Puii Făt-Frumos. În cât timp crește un pui în anul 2019 de la ou până la friptură?

Dacă la începutul anilor 1990 mâncarea de tip fast-food costa mai mult decât cea bio, astăzi lucrurile stau exact invers. De exemplu, la nivel mondial, în anul 2019, mâncarea sănătoasă și bio costă uneori până la de 10 ori mai mult decât mâncarea fast-food, iar carnea de pui a ajuns să aibă cu 266% mai multe grăsimi, față de acum 50 de ani. Da, cu 266% mai multe grăsimi. Totuși, în cât timp crește un pui pe care-l punem astăzi în farfurie?

Conform specialiștilor, un pui ajunge din stadiul de ou la cel de friptură în doar 38-40 de zile, scrie gandul.info. La 38 de zile, puii au circa 2,2 -2,5 kilograme. Aceiaşi pui de carne cresc în aproximativ 90 de zile în gospodăriile ţăranilor. Și nu sunt la fel de grași. Totuși, de ce cresc ca Făt-Frumos puii care ajung pe mesele noastre?

Fructele de mare sunt de post? Pot fi mâncate fructe de mare în post?

Creșterea accelerată a puilor este un rezultat al faptului că, de cele mai multe ori, puii sunt umflați cu apă și hormoni, lucru interzis de legislația din țara noastră. Totodată, în timp ce puii din gospodăriile țăranilor sunt hrăniţi cu porumb, grâu sau orz, cei din ferme consumă un amestec de nutrețuri care are un aport foarte mare de vitamine și proteine.

Cât cântăresc până ajung în farfurie?

Puii care cresc în fermele de la noi au 40 de grame când ies din incubator. La o săptămână o greutate cuprinsă între 180 – 200 gr. Peste aproximativ şase săptămâni, înainte de tăiere, ajung şi la 2,3 – 2,5 kg. Dacă aceștia nu cresc într-un ritm suficient de rapid, li se ajustează cantitatea de hrană. Conform statisticilor, astăzi, puii sunt de două ori mai mari decât erau în urmă cu 60 de ani.

Românii preferă puii

O cercetare efectuată de către compania Transavia, unul dintre cei mai mari producători autohtoni de carne de pui, plasează carnea de pui în topul preferinţelor românilor, astffel 70% dintre români susţin că o utilizează pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână, iar 95% dintre persoanele care gătesc cel puţin săptămânal consumă acest tip de carne. Tu, cât de des mănânci carne de pui?

Cum s-au dezvoltat puii în ultimii zeci de ani
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot