Povestea „Împușcatului”, omul care a supraviețuit unui pluton de execuție

31.10.2018
Povestea „Împușcatului”, omul care a supraviețuit unui pluton de execuție

Cine s-a gândit că ar putea supraviețui unui pluton de execuție? Ei bine, povestea unui mexican a făcut înconjurul lumii după ce a fost împușcat de 9 ori și a trăit. Incredibil!

Wenceslao Moguel Herrera este numele mexicanului care a fost împuşcat în 1915, în timpul revoluţiei mexicane, de 8 ori cu puşca, apoi încă o dată, în cap, cu revolverul, dar, în mod miraculos, a supravieţuit.

Wenceslao Moguel Herrera poreclit inițial „Pancho” a fost unul dintre cei mai faimoşi lideri ai mişcării revoluţionare din 1915. Considerat trădător de către constituţionalişti, Wenceslao Moguel Herrera, omul care avea 25 de ani la vremea respectivă, a primit pedeapsa cu moartea în faţa unui pluton de execuţie.

Cum trăiau și cum dormeau țăranii români după anul 1800? Cu ce acopereau ferestrele?

La acea vreme, plutonul de execuție era în Mexic una dintre cele mai căutate metode de aplicare a pedepsei cu moartea. Un pluton era compus din nouă soldaţi care trăgeau simultan, iar la final, un ofițer se asigura că cei condamnați au murit și dacă acest lucru nu se întâmpla, le trăgea un glonț în cap din apropiere.

Wenceslao Moguel Herrera a fost dus în fața plutonului care l-a doborât. 8 gloanțe i-au atins trupul. Apoi, un ofițer i-a tras revoluționarului un glonț în cap. În total, 9 gloanțe. Crezându-l mort, trăgătorii i-au aruncat cadavrul într-o groapă comună.

Cum veneau pe lume copiii țăranilor români în jurul anului 1900?

Revoluționarul s-a târât spre o casă din apropiere, iar oamenii de acolo au chemat un medic. Niciunul dintre cele 8 gloanțe nu i-au atins organele vitale, iar glonțul final și-a ratat ținta, ajungând în mandibulă.

Complet desfigurat, Wenceslao Moguel a mai trăit câteva decenii, timp în care povestea lui a făcut înconjurul lumii. Acesta a murit de bătrânețe în anul 1975, la vârsta de 85 de ani. De-a lungul vieții Wenceslao Moguel a purtat cu mândrie porecla de… „Împușcatul”.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot