Pe ce mână se poartă inelul de logodnă? Cum se poartă în lume?

25.01.2021
Pe ce mână se poartă inelul de logodnă? Cum se poartă în lume?

Inelul de logodnă este o parte a tradițiilor de nuntă de sute de ani. A devenit simbol al promisiunii, devotamentului și al iubirii veșnice. Dar pe ce mână și pe ce deget ar trebui purtat inelul de logodnă și cum se poartă în întreaga lume?

În multe țări occidentale, tradiția de a purta un inel de logodnă pe al patrulea deget pe mâna stângă poate fi încă de pe vremea Egiptului Antic. Ei credeau că acest deget avea o venă care se îndrepta direct spre inimă, Vena Amoris, adică „venă dragostei”.

Cu inima în centrul emoțiilor, s-a crezut că acesta este cel mai bun deget pe care se poate purta inelul de logodnă. Este pentru a arăta tuturor simbolul dragostei și a faptului că inima tinerei a fost revendicată de cineva.

Pe ce mână se poartă inelul de logodnă?

Purtarea inelului de logodnă pe mâna stângă nu este o tradiție globală. În Rusia, Germania, Norvegia și India, inelele de logodnă sunt purtate pe mâna dreaptă. Aceasta derivă din „sinistram”, în latină, care înseamnă „sinistru”. Prin urmare, mâna stângă a fost considerată nepotrivită.

În Suedia și Chile, nu doar viitoarele mirese primesc inele de logodnă, ci și bărbații. În Chile, acestea sunt purtate pe mâna dreaptă până la căsătorie, când sunt schimbate pe stânga.

Nu doar inelele de logodnă se oferă ca semn al unei viitoare ceremonii de nuntă. În mod tradițional în China, se oferă bani și alte bunuri în loc de inele de logodnă. În nordul Kenyei, războinicii Samburu poartă margele ornamentate la gât, cu anumite culori folosite pentru a indica logodna.

Ce simbolizează inelul de logodnă?

Inelul de logodnă simbolizează o promisiune de căsătorie, iar ceremonia de nuntă solidifică această promisiune. Fără început sau sfârșit, cercul verighetei este considerat un simbol al eternității și al dăruirii unui parteneriat pe viață.

În culturile occidentale, în mod tradițional verighetele sunt oferite în timpul ceremoniei de nuntă și se pun pe degetul inelar de la mâna stângă. Chiar înainte de oficializarea cununiei religioase, inelul de logodnă este schimbat pe mâna dreaptă, astfel încât verigheta să poată fi așezată pe mâna stângă, pentru a fi purtată cel mai aproape de inimă. După ceremonie, inelul de logodnă se poate pune înapoi pe stânga lângă verighetă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot