Odnoklassniki. Ce este Odnoklassniki?

24.01.2019
Odnoklassniki. Ce este Odnoklassniki?

Odnoklassniki. Acesta este unul dintre cele mai căutate cuvinte de internauții din Moldova în ultimii ani, pe motorul de căutare Google. Un cuvânt greoi, mult prea puțin căutat în mediul online din România. Totuși, ce este Odnoklassniki și cu ce „se mănâncă”?

Odnoklassniki este una dintre cele mai mari reţele de socializare din Rusia, foarte populară şi în spaţiul ex-sovietic. Cu alte cuvinte, Odnoklassniki (ok.ro) este un Facebook rusesc. Inițial, Odnoklassniki a fost concepută pentru cei care vor să menţină legătura cu colegii de clasă, dar apoi s-a transformat și a crescut de la o zi la alta devenind o amplă rețea de socializare.

Ce este hashtagul? #hashtag

Rețeaua Odnoklassniki a fost creată de Albert Popkov în martie 2006 și este una dintre cele mai populare printre vorbitorii de limba rusă.
În rusește, numele rețelei de socializare se scrie Одноклассники.

Cum arăta prima pagină web din lume?

Ca și cifre, Odnoklassniki (în traducere „colegi de clasă”) are peste un milion de vizitatori unici doar din Republica Moldova în fiecare lună.

Cum funcționează Odnoklassniki?

Aici, utilizatorii pot oferi cadouri în schimbul OK-urilor care pot fi procurate prin intermediul cardului, telefonului mobil sau plăților electronice. În plus, la fel ca pe Facebook, aceștia pot crea grupuri, adăuga poze personale, crea evenimente, vorbi pe chat sau scrie diferite statusuri. La început, rețeaua avea o taxă de înregistrare care a fost exclusă ulterior. Astăzi, rețeaua are câteva sute de milioane de utilizatori și există și o versiune valabilă în limba română.

Ce are în plus față de Facebook?

Punctul forte al rețelei Odnoklassniki îl constituie rubrică Гости (Oaspeți) ce oferă posibilitatea celor care s-au înregistrat de a-i vedea pe toți cei care au intrat pe pagina lor. Exact ca și contul Premium de la Linkedin.

De ce în Marea Britanie se conduce doar pe partea stângă?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau cei de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau cei de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot