Cum arăta prima pagină web din lume?

28.09.2018
Cum arăta prima pagină web din lume?

Astăzi, există miliarde de pagini web în întreaga lume. Totuși, pentru că în toate există un început, mulți se întreabă cum arăta prima pagină web din lume.

Pentru a ajunge la prima pagină web ar trebui să ne întoarcem în timp vreo 27 de ani. Prima pagină web i-a aparținut lui Tim Berners-Lee și a fost creată pe un computer NeXT în anul 1991.

Cum se împotriveau românii apariției tramvaiului electric?

De fapt, pagina cu pricina reprezenta o sursă de informatii despre ceea ce însemna la acea vreme World Wide Web (web înseamnă în engleză pânză. O traducere aproximativă ar fi „marea -întinsă- pânză de păianjen a lumii”). Așa arăta PRIMA PAGINĂ WEB.

Pagina actuală este, de fapt, o copie păstrată și updatată, întrucât prima pagină web originală a dispărut din istoricul WWW la câțiva ani după ce a fost creată.

Ce este Internetul?

Termenul de Internet a apărut prima dată în Statele Unite ale Americii în anul 1974 și era o prescurtare de la internetworking. Internetul este, conform definiției, o reţea unitară de computere şi alte dispozitive cu adrese computerizate, toate conectate între ele şi operând coordonat, graţie unui ansamblu standardizat de protocoale de transfer de date.

Ce înseamnă www? De la ce vine www?

Cel care a pus bazele WWW-ului pe care îl cunoaștem astăzi, lucrând la crearea protocolului HTTP a fost britanicul originar din Londra, Sir Tim Berners-Lee. Tot acesta este cel care a creat și primul browser, denumit, cum altfel, WorldWideWeb.

 

Web
Prima pagină web din lume

Câți oameni utilizează internetul?

Aproximativ 40% din populația lumii folosește internetul în anul 2018. În anul 1995, erau mai puțin de 1% cei care utilizau Internetul. Primul miliard de oameni cu acces la Internet a fost atins în anul 2005.

Cum ar trebui să arate oamenii ca să supraviețuiască unui accident auto?

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot