Inovații interesante care schimbă modul în care trăim

05.01.2022
Inovații interesante care schimbă modul în care trăim

Ne îndreptăm din ce în ce mai repede către un viitor și mai high-tech. Cu inovații precum Siri, Google Home și Alexa, suntem din ce în ce mai obișnuiți să primim ajutor în sarcinile noastre de zi cu zi. Iată câteva produse care vor deveni cât de curând parte din viața noastră.

Inovații interesante care schimbă modul în care trăim

Embodied Moxie – Robotul de învățare al unui copil. Robotul ar trebui să-i ajute pe copiii de la 5 la 10 ani să-și îmbunătățească abilitățile sociale și emoționale. Moxie le prezintă copiilor un partener grijuliu care îi încurajează să citească și să creeze, trimițându-i totodată în misiuni care favorizează interacțiunea cu părinții, frații și semenii.

Carne de porc din… plante. Prezentată la CES 2020, care este făcută din soia și are un gust extrem de apropiat ca cel real.

Eliminare inteligentă a gunoiului. Sistemele tradiționale de eliminare ale gunoiului „toacă” deșeurile alimentare în bucăți suficient de mici pentru a trece prin conductele de canalizare ale casei. Compania Sepura separă mecanic solidele de lichide, plasând solidele într-un recipient de colectare rezistent la mirosuri, care poate fi depozitat în grămada de compost.

Gocycle – Bicicleta electrică elegantă. Această bicicletă este un vehicul care nu dă nimănui bătăi de cap. Nu există lanțuri, roți dințate sau pinioane, nici măcar spițe. Schimbarea anvelopelor se face foarte ușor deoarece roțile sunt montate lateral. Bateria este mică și portabilă și se poate reîncărca oriunde.

Citytransformer – Small Urban EV. Compania a spus că produsul lor inovator, o platformă pliabilă pentru mașină, ar putea ușura manevrele de parcare și poate permite șoferului să parcheze într-un spațiu mic rezervat motocicliștilor.

Willo – Robot de periaj dentar pentru copii. Copiii ar trebui să apuce mânerul și să introducă piesa bucală în gură. Ei pot începe să se perieze apăsând butonul – și asta este tot. Cei mici nu trebuie să facă altceva.

Foto: Deposit Photos

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot