Inovații interesante care schimbă modul în care trăim

05.01.2022
Inovații interesante care schimbă modul în care trăim

Ne îndreptăm din ce în ce mai repede către un viitor și mai high-tech. Cu inovații precum Siri, Google Home și Alexa, suntem din ce în ce mai obișnuiți să primim ajutor în sarcinile noastre de zi cu zi. Iată câteva produse care vor deveni cât de curând parte din viața noastră.

Inovații interesante care schimbă modul în care trăim

Embodied Moxie – Robotul de învățare al unui copil. Robotul ar trebui să-i ajute pe copiii de la 5 la 10 ani să-și îmbunătățească abilitățile sociale și emoționale. Moxie le prezintă copiilor un partener grijuliu care îi încurajează să citească și să creeze, trimițându-i totodată în misiuni care favorizează interacțiunea cu părinții, frații și semenii.

Carne de porc din… plante. Prezentată la CES 2020, care este făcută din soia și are un gust extrem de apropiat ca cel real.

Eliminare inteligentă a gunoiului. Sistemele tradiționale de eliminare ale gunoiului „toacă” deșeurile alimentare în bucăți suficient de mici pentru a trece prin conductele de canalizare ale casei. Compania Sepura separă mecanic solidele de lichide, plasând solidele într-un recipient de colectare rezistent la mirosuri, care poate fi depozitat în grămada de compost.

Gocycle – Bicicleta electrică elegantă. Această bicicletă este un vehicul care nu dă nimănui bătăi de cap. Nu există lanțuri, roți dințate sau pinioane, nici măcar spițe. Schimbarea anvelopelor se face foarte ușor deoarece roțile sunt montate lateral. Bateria este mică și portabilă și se poate reîncărca oriunde.

Citytransformer – Small Urban EV. Compania a spus că produsul lor inovator, o platformă pliabilă pentru mașină, ar putea ușura manevrele de parcare și poate permite șoferului să parcheze într-un spațiu mic rezervat motocicliștilor.

Willo – Robot de periaj dentar pentru copii. Copiii ar trebui să apuce mânerul și să introducă piesa bucală în gură. Ei pot începe să se perieze apăsând butonul – și asta este tot. Cei mici nu trebuie să facă altceva.

Foto: Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Alege cele mai bune soluții pentru plata neasistată! Începe cu simplificarea procesului de plată și a proceselor administrative cu ajutorul unui POS Outdoor fiabil și performant care să țină... citește tot
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot