Geniile celebre dependente de cafea. Beethoven număra boabele de cafea

25.07.2022
Geniile celebre dependente de cafea. Beethoven număra boabele de cafea

Mulți dintre noi nu ieșim din casă dimineața până nu bem o ceașcă de cafea. Alții simt că nu pot face față numeroaselor activități de peste zi dacă nu-și mai prepară o nouă băutură energizantă. Oh, și, desigur, cunoaștem dovezile contradictorii despre beneficiile consumului de cafea pentru organism și despre posibilele riscuri pentru sănătate ale consumului excesiv.

Dar dacă suspectezi că exagerezi cu cafeaua, cu siguranță nu ești singurul. De fapt, unele dintre cele mai de succes și mai aclamate ființe umane care au pășit vreodată pe planetă au fost total, uneori înnebunite după cafea, scrie Huff Post.

Geniile celebre dependente de cafea

Johann Sebastian Bach a scris o operă scurtă despre obsesia cafelei. Celebrul compozitor baroc a fost, de asemenea, un împătimit al cafelei. Deși nu este bine văzut pentru umorul său, a transformat un poem amuzant al colaboratorului său frecvent, Picander, în Cantata cafelei în 1732. Cantata a ironizat protestele publice legate de creșterea scenei cafenelelor din Viena. La acea vreme, cafeaua era considerată un „viciu” social periculos.

Ludwig Van Beethoven bea cafeaua cu exact 60 de boabe pe ceașcă. Beethoven, cunoscut pentru temperamentul său capricios, a pus odată întrebarea „Nu vrei să bei o cafea înainte de a pleca?”, după ce a alungat un oaspete nepoftit. Celebrul compozitor era obsedat de cafeaua sa și, potrivit biografului său, număra de mână 60 de boabe pe ceașcă.

Se spune că Voltaire ar fi băut 40-50 de cești de cafea pe zi. Voltaire, celebrul satirist care a scris „Candide”, este probabil unul dintre cei mai avizi dependenți de cafea din istorie. Se spune că ar fi consumat undeva între 40 și 50 de cești pe zi, aparent cu ciocolată. A trăit până la 80 de ani, deși medicul său l-a avertizat că iubita sa cafea îl va ucide.

Teddy Roosevelt bea un litru de cafea pe zi. Cel de-al 26-lea președinte al SUA obișnuia să adauge, de obicei, între cinci și șapte bucăți de zahăr în băutură, deși în cele din urmă a trecut la zaharină.

Foto: Depositphotos.com

 

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
Cine nu a auzit despre scriitorul Mihail Sadoveanu? Înainte de scriitorul Sadoveanu a existat omul Mihail Sadoveanu, un bărbat care era pasionat de vânătorie și pescărie. Acesta era înconjurat... citește tot
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot