Europa. Care sunt extremitățile Europei? Care este cel mai sudic punct al Bătrânului Continent?

04.02.2022
Europa. Care sunt extremitățile Europei? Care este cel mai sudic punct al Bătrânului Continent?

Europa este al doilea cel mai mic continent, situat în întregime în emisfera nordică și mai ales în emisfera estică. De asemenea, se află așezat între celelalte două continente din „Lumea Veche”, Africa și Asia.

Europa este adesea descrisă ca o „peninsulă a peninsulelor ”. O peninsulă este o bucată de pământ înconjurată de apă pe trei laturi. Bătrânul Continent este o peninsulă a supercontinentului eurasiatic și este mărginită de Oceanul Arctic la nord, Oceanul Atlantic la vest și de Marea Mediterană, Marea Neagră și Marea Caspică la sud.

Europa. Care sunt extremitățile Bătrânului Continent?

Să trăiești în Europa înseamnă că ai o mulțime de oportunități de călătorie. Aici există o uimitoare rețea de cale ferată care facilitează deplasarea din țară în țară. Pe scurt, Europa are oportunități uimitoare de călătorie atât pentru călătorii pe termen lung, cât și pe termen scurt.

Iată care sunt punctele extreme ale Europei cu destinațiile lor fabuloase, porivit European Best destination.

Cel mai înalt punct. Mont Blanc, adică „Muntele Alb”, este cel mai înalt munte din Alpi și din Uniunea Europeană. Se ridică la 4.810 m deasupra nivelului mării și se află pe locul 11 în lume ca proeminență topografică. Este uneori cunoscut și sub numele de La Dame blanche (în franceză „Doamna Albă”).

Muntele se află într-o zonă numită Alpii Graieni, între regiunile Văii Aostei, Italia, și Haute-Savoie, Franța. Amplasarea vârfului se află pe linia hidrografică dintre văile Ferret și Veny din Italia și văile din Valea Montjoie și Valea Arve din Franța. Masivul Mont Blanc este popular pentru alpinism, drumeții, schi și snowboarding.

Cel mai jos punct. Zuidplaspolder este un polder din vestul Țărilor de Jos, situat la nord-est de Rotterdam. Atinge o adâncime de 7,0 metri sub nivelul mediu al mării. Acest lucru îl face, alături de Lammefjord din Danemarca, cel mai de jos punct al Europei de Vest și al Uniunii Europene.

Sud-estul extrem. Municipiul Paralimni din Cipru salută primul răsărit al UE și este o stațiune turistică cunoscută în principal pentru plajele sale cu nisip, nisipul cu apă albastră cristalină, vremea caldă și blândă pe tot parcursul anului.

Vedere panoramică Portul Paralimni

 

Sudul extrem. Punta de Tarifa (Punctul Tarifa) este punctul cel mai sudic al Peninsulei Iberice și al Europei continentale. Este situat în provincia Cádiz și în comunitatea autonomă Andaluzia, la capătul atlantic al strâmtorii Gibraltar. Coasta Marocului poate fi văzută din acest punct.

Tarifa, Spania

 

Vestul extrem. Cabo da Roca (Capul Roca) este un cap care formează cea mai vestică întindere a Portugaliei continentale și a Europei continentale (și prin definiție masa terestră eurasiatică). Capul se află în municipalitatea portugheză Sintra, la vest de districtul Lisabona, formând cea mai vestică întindere a Serra de Sintra.

Farul din Cabo da Roca

 

Potrivit Wikipedia, Europa continentală are următoarele puncte extreme:

Cel mai nordic punct: Capul Nordkinn (Kinnarodden), Norvegia
Cel mai sudic punct: Punta de Tarifa, Spania
Punctul cel mai vestic: Cabo da Roca , Portugalia
Cel mai estic punct: Punctul cel mai estic depinde de diferitele definiții ale graniței de est a Europei. Marginii de est a Europei se află în bazinul hidrografic al Uralului pe un vârf nenumit de 545 de metri situat la 17 km nord-est de Gora Anoraga și la 60 km sud-vest de Ostrov Lediyev (insula) în apele arctice la sud de Marea Kara.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot