Este obligatoriu să porți masca în mașină?

27.11.2020
Este obligatoriu să porți masca în mașină?

Masca în mașină. Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia și a schimbat, total, viața oamenilor. De la apariția epidemiei, societățile funcționează după noi reguli, care au ca scop stoparea răspândirii virusului ucigaș din China. Una dintre măsurile luate de toate țările este ca cetățenii să poarte mască, astfel încât să fie protejați de infectarea cu Covid-19.

Când este obligatoriu să porți masca în mașină?

În ultima perioadă, oamenii au început să evite să meargă cu transportul în comun și au ales să folosească mașinile personale. Chiar și așa, legea din România spune că masca este obligatorie în propriul autoturism, în anumite condiții. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că masca este obligatorie în mașină, atunci când sunt mai multe persoane. Totodată, este indicat ca geamurile să fie puțin deschise pentru a permite circularea aerului.

Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască…În mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Aceeași regulă se aplică și pentru persoanele care circulă cu taxiul. Autoritățile îndeamnă populația să folosească mașina proprie, dacă au această opțiune. În felul acesta, riscul de a se expune unei posibile infectări cu coronavirus scade considerent.

Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj, a adăugat Raed Arafat, pentru sursa citată mai sus.

Cum trebuie purtată masca?

Persoanele care se amuză de șoferii care poartă mască în trafic, trebuie să știe că fac o mare greșeală. Folosirea măștii este una dintre principalele metode care te protejează de infecția cu coronavirus. Măștile cu filtre de protecție se folosesc conform instrucțiunilor furnizate de producător.

Astfel, aceasta trebuie poziționată, cu mâinile curate, peste gură și nas. Atunci când ea este dată jos, este indicat să se facă folosind banda elastică de la urechi. Ulterior, mâinile trebuie curățate folosind apă și săpun, alcool sanitar sau gel dezinfectant.

Foto: wsj.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot