Este adevărat că Marilyn Monroe avea un IQ mai mare decât Einstein?

12.10.2020
Este adevărat că Marilyn Monroe avea un IQ mai mare decât Einstein?

Marilyn Monroe a fost cunoscută ca „bomba sexy de la Hollywood”. Faima ei nu s-a terminat odată cu dispariția ei, ci mai degrabă a crescut după ce aceasta a trecut în neființă.

Monroe s-a născut la 1 iunie 1926, în Los Angeles, California. Monroe a fost numită la naștere Norma Jeane Mortenson (botezată mai târziu ca Norma Jeane Baker). Crescând, Monroe și-a petrecut o mare parte din copilărie în plasament și în orfelinate.

În 1937, o prietenă de familie și soțul ei, Grace și Doc Goddard, au avut grijă de Monroe câțiva ani. Ei au fost plătiți 25 de dolari săptămânal de mama lui Monroe pentru a o crește.

La șapte ani, Monroe s-a întors în centre de plasament, unde a suferit agresiuni sexuale în mai multe rânduri. Câtiva ani mai târziu a spus că a fost violată la 11 ani. A abandonat școala la vârsta de 15 ani.

Ca adult, Monroe ar fi susținut că una dintre primele amintiri despre mama ei sunt când aceasta a încercat să o sufoce în pătuțul ei cu o pernă.

Traumele din copilărie și-au pus amprenta și pe dezvoltarea limbajului. Aceasta a fost bâlbâită până târziu în adolescență, însă pe măsură ce a crescut s-a vindecat. Cu toate acestea, în situații de stres, ea începea să se bâlbâie din nou.

Marilyn Monroe avea un IQ mai mare decât Einstein?

Caracterizată de-a lungul scurtei sale vieți ca o blondă proastă, Marilyn nu a fost nici una, nici alta. Lois Banner a descris-o pe Marilyn în cartea sa The Passion And The Paradox că a fost o femeie diferită, care nu avea educație, dar avea suficientă inteligență nativă pentru a dori să se îmbunătățească.

Presa vremii scria că Marilyn Monroe avea un IQ de 168, mai mare decât Albert Einstein. Rezultatele testelor de IQ realizate de Stephen Hawking și Bill Gates au fost, de asemenea, mai mici decât ale lui Monroe. Se spune că Albert Einstein i-a dat odată lui Marilyn propria sa fotografie cu autograf pe care o prețuia foarte mult.

În jurnalul și poeziile sale, Marilyn dezvăluie o tânără femeie pentru care scrisul era mijlocul de a descoperi cine este și de a-și înțelege viața emoțională turbulentă. Filmele ei au încasat peste 200 de milioane de dolari. Este cunoscută pentru relațiile sale cu Arthur Miller, Joe DiMaggio și, posibil, cu președintele John F. Kennedy.

Monroe a murit din cauza unei supradoze de droguri la 5 august 1962, la vârsta de doar 36 de ani.

Foto: The news tribe

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
Despre femei se spune, în general, că vorbesc mult. Un studiu arată că femeile vorbesc zilnic cu 13.000 de cuvinte mai mult decât bărbații. Oltencele sunt și mai și. Pe lângă faptul că... citește tot
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Ne pregătim pentru înlocuirea banilor fizici cu monedele virtuale. Probabil că atunci când acel moment va veni, cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație va deveni doar o... citește tot
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Al doilea Război Mondial (1939-1945) și genocidul la care au fost supuși milioane de evrei a fost unul dintre cele mai negre episoade din istoria acestui popor. După genocidul comis în rândul... citește tot