Marilyn Monroe, Elvis sau Lady Di. Numele lor răsună în întreaga lume, dar câți oameni îi cunosc cu adevărat?

02.08.2022
Marilyn Monroe, Elvis sau Lady Di. Numele lor răsună în întreaga lume, dar câți oameni îi cunosc cu adevărat?

Marilyn Monroe, Elvis Presley și mulți alții…atâtea nume răsunătoare în întreaga lume, care au rămas în istorie și după decenii întregi. Cu toate acestea, câți dintre noi le cunoaștem poveștile sau măcar câteva lucruri despre aceste celebrități? În acest articol vă vom prezenta trei personalități care au influențat industriile filmului, a muzicii și nu numai.

Marilyn Monroe, blonda supremă

Cu ocazia filmului biografic care va apărea în septembrie- „Blonde”, cu Ana de Armas în rolul principal, prima celebritate pe această listă este Marilyn Monroe sau „sex-symbolul” de la Hollywood. Numele ei din naștere a fost Norma Jean Baker, urmând să și-l schimbe atunci când a intrat în industria filmului. Ea s-a făcut remarcată în perioada în care lucra la o fabrică de vopsit de piese de avioane de către fotograful David Conover, care lucra pentru revista „Yank”. El i-a oferit șansa să fie model pentru agenția Blue Book iar restul a devenit istorie.

Deși în fața camerei Marilyn strălucea și avea un farmec aparte, actriței nu-i plăcea să fie filmată. Conform actorului Don Murray, Marilyn Monroe uita detaliile tehnice, ieșea din cadru sau din lumină. De asemenea, Marilyn Monroe se referea la ea însăși vorbind la persoana a treia; spre exemplu: „ Doar simțeam să fiu ca Marilyn pentru un minut”, conform mentalfloss.com.

 

Austin Butler intră în pielea lui Elvis Presley

 Altă personalitate importantă care a avut parte de un film biografic anul acesta a fost Elvis Presley, sau regele rock `n` roll, cu Austin Butler în rolul principal.

Elvis Aaron Presley și-a făcut debutul muzical în iunie 1956 la emisiunea “The Milton Berle Show” cu hitul său, „Hound Dog”. Un an mai târziu, Elvis a făcut parte din armata Americii, însă a fost nevoit să se retragă atunci când mama lui s-a îmbolnăvit. În anul în care el și-a început cariera muzicală, Elvis a făcut parte din distribuția filmului western „Love Me Tender”, conform askheatherjarvis.com.

Regele rock `n` roll este cunoscut și pentru relația sa cu Priscilla Beaulieu, care avea 14 ani atunci când s-au cunoscut în Germania, pe când Elvis încă era în armata americană. Cei doi s-au căsătorit când Priscilla a împlinit 21 de ani, potrivit Time.ro și mariajul a durat 8 ani, până în 1972. Cu toate acestea, ea a fost cea care a încercat să-l ajute pe artist să combată problema sa cu abuzul de substanțe nocive, care i-au adus moartea în 1977.

Lady Diana, un destin tragic

Lady Diana, sau „Prințesa inimilor” a fost prima soție a Prințului Charles, fiul reginei Elizabeta aIIa. Diana avea doar 20 de ani când a intrat în familia regală, în urma căsătoriei cu Charles în 1981. Ea a fost cunoscută în întreaga lume datorită bunătății de care dădea dovadă în fiecare apariție publică pe care o făcea. Povestea ei este prezentată în cel mai recent sezon al serialului Netflix „The Crown”, cu Emma Corin în rolul Dianei.

Diana a primit titlul de „Lady” atunci când tatăl ei a devenit Contele Spencer în 1975, urmând ca porecla viitoarei prințese să devină Lady Di. Potrivit Harper`s Bazaar, Diana a lucrat ca profesoară și bonă înainte să își cunoască viitorul soț, devenind astfel prima mireasă din familia roială care avea salariu.

Căsătoria ei cu prințul Charles s-a finalizat în 1992 cu un divorț, după ce cuplul regal avea divergențe de ceva timp, cauzate mai ales de relația moștenitorului la tron cu Camilla, ducesă de Cornwall. La momentul respectiv, Prințesa Diana a declarat într-un interviu faptul că existau trei persoane în relația lor, făcând referire la actuala soție a prințului. Cinci ani mai târziu, Lady Di a murit la Paris într-un accident de mașină împreună cu partenerul ei, Dodi Fayed.

Deși au trecut decenii întregi de când omenirea a pierdut aceste personalități importante, numele lor și poveștile despre ei continuă să aibă un impact asupra tuturor celor care au trăit să îi vadă în viață, dar și asupra generațiilor următoare, care abia acum le descoperă prin intermediul filmelor și documentarelor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot