El este bărbatul care a trăit peste 80 de ani fără să vadă o femeie

03.11.2023
El este bărbatul care a trăit peste 80 de ani fără să vadă o femeie

Informația din titlu poate fi surprinzătoare, dar este adevăratâ. A existat un om care a trăit peste 80 de ani și nu a văzut niciodată o femeie. Din cauza statutului său și locul în care și-a dispus activitatea, acest om a aflat despre existența femeilor doar din cărți. Cum arată bărbatul unic?

Călugărul grec care nu a văzut o femeie timp de peste 80 de ani

Viața călugărească este una dură pentru mulți din cauza lucrurilor pe care îți este interzis să le faci. Din propriile dorințe, un călugăr ortodox grec a trăit o viață întreagă fără să vadă în fața ochilor o femeie. Acest lucru poate părea utopic, dar este cât se poate de adevărat.

Mihailo Toloto a fost un călugăr ortodox care s-a născut în anul 1856. Figura maternă a acestuia s-a stins din viață la doar câteva ore după ce s-a născut, iar fără tată fiind, acesta a fost părăsit pe treptele unei mănăstiri situate de pe Muntele Athos. Călugării l-au primit, crescut și educat în mănăstirea cu ziduri. În timp, Mihailo a devenit călugăr nu s-a aventurat niciodată să coboare de pe munte până la trecerea lui la cele sfinte în 1938.

Muntele Athos este unul dintre cele mai sfinte locuri din religia creștină. Aici este interzis accesul persoanelor de sex feminin, astfel că Mihailo Toloto a decedat fără să vadă vreodată vreo femeie.

De ce nu au voie femeile pe Muntele Athos?

Deși în zilele noastre este periculos să fie folosite astfel de idei, chiar și în prezent femeile nu au acces peste tot. Muntele Athos este un astfel de loc, în care niciodată femeile nu au avut acces. „Avatanul” este o lene care interzice acest drept. În perioada anilor 1.000, Sfântul Antonit, lider al călugărilor din acest loc a stabilit reguli stricte care trebuie respectate pentru tot restul lor.

Acesta a fost primul monarh al călugărilor care a impus o lista imperativă cu directoare pentru călugării ortodocși.

  1. Călugării nu au voie să dețină bunuri de valoare.
  2. Călugării trebuie tratați egal, să nu fie discriminați în funcție de locul lor de naștere.
  3. Tuturor femeilor le este interzis accesul pe Athos

Ultimul dintre puncte se bazează pe o veche idee care spune că femeia va conduce bărbatul la păcat.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot