Este adevărat că un bărbat a trăit 382 de zile fără să mănânce?

18.08.2020
Este adevărat că un bărbat a trăit 382 de zile fără să mănânce?

Un bărbat a trăit fără să mănânce. Una dintre marile probleme cu care se confruntă oamenii din ziua de astăzi este obezitatea. Aceasta este cea mai frecventă boală metabolică și este foarte greu de controlat, fiind cauzată de un mâncat excesiv și lipsa unui autocontrol.

Cu toate acestea, există persoane obeze care au hotărât să slăbească și au reușit, evidențiind faptul că atunci când se dorește cu adevărat ceva se poate realiza, devenind un exemplu pentru ceilalți. Bineînțeles că nu a fost simplu, însă nimic în viață nu este ușor.

A trăit mai mult de un an fără să mănânce

Deși pare greu de crezut, un bărbat din Marea Britanie, mai precis din Scoția, suferea de obezitate și a decis că este timpul să slăbească. Era anul 1965, iar Angus Barbieri s-a prezentat la medic pentru a găsi o modalitate de a scădea în greutate, având 207 kg.

Bărbatul avea 27 de ani, iar doctorii au considerat că nu mai are mult de trăit. După mai multe analize, cadrele medicale au decis să îi recomande acestuia o dietă cu apă timp de 40 de zile. Medicii erau convinși că acesta nu va rezista fără să mănânce mai mult de 2-3 zile.

Angus Barbieri a bătut recordul mondial și nu a mâncat nimic timp de 382 de zile. Voința bărbatului a întrecut toate așteptările, dovedind că totul este posibil în viață.

Angus Barbieri – de la 207 kg la 82 de kg

Dieta cu apă este recomandată de medici pentru majoritatea persoanelor care vor să slăbească. Principiul este simplu, corpul uman are nevoie de apă ca să supraviețuiască, însă atunci când nu mănâncă, în cazul persoanelor obeze, organismul începe să se hrănească cu rezervele de grăsime acumulate. Așa a fost și cazul bărbatului din Scoția, care în 382 de zile a ajuns de la 207 kg la 82 de kg.

Inițial, Angus a băut doar plată, apă minerală, ceai şi cafea – fără zahăr sau lapte. Văzând că lucrurile funcționează, medicii i-au prescris acestuia, ulterior, suplimente pe bază de drojdie și vitamine. În anii care au urmat, bărbatul s-a mai îngrășat doar 7 kg.

Așa arăta Angus Barbieri înainte să se apuce de dietă și după ce a slăbit

Câte persoane obeze sunt în România?

Potrivit datelor oficiale din România, în anul 2018, la noi în țară 15% din populație suferă de obezitate. Potrivit specialiștilor în sănătate, românilor le plac produsele de patiserie şi carnea, dar mai puţin legumele.

Foto: Pexels.com și en.wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot