E adevărat că în Norvegia un pinguin a fost făcut cavaler? Ce avea special animalul?

25.03.2021
E adevărat că în Norvegia un pinguin a fost făcut cavaler? Ce avea special animalul?

Nils Olav, un pinguin rege, poartă numele maiorului Nils Egelien, care a organizat adopția inițială în 1972 și a regelui de atunci al Norvegiei, regele Olav.

Povestea pinguinului făcut cavaler

De fiecare dată când Garda Regelui revine la grădina zoologică, Nils (pinguinul, adică) primește o promovare. Primul Nils Olav, după avansarea sa la gradul de sergent în 1987,  a murit din păcate. El a fost înlocuit de un alt pinguin de doi ani care a fost numit Nils Olav II.

Cel de-al doilea Nils a crescut rapid pe rând, astfel că în 2008 a devenit Cavaler. La un moment dat, Sir Nils Olav II a murit și a fost înlocuit de un alt pinguin rece, care a fost promovat în timpul celei mai recente vizite a regimentului din 22 august 2016, devenind brigadier Sir Nils Olav III.

Sir Olav a fost numit cavaler cu aprobarea regelui Harald al V-lea al Norvegiei în 2008. Tradiția a început în 1972 când maiorul norvegian, Nils Egelien, a adoptat un pinguin pentru grădina zoologică din Edinburgh.

Pinguinul original a devenit mascota Gărzii și a ajuns la rangul de sergent înainte de moartea sa în 1987. Actualul Olav este al treilea pinguin care poartă numele și ocupă postul.

Nils este considerat foarte înalt printre gardienii norvegieni și a primit aceste onoruri și medalii datorită serviciului său remarcabil și a bunei sale conduite. Regele Gărzii Norvegiei a făcut o vizită specială la grădina zoologică pentru a acorda Olav titlul de brigadier. Trupele participau la Royal Edinburgh Military Tattoo din acel an.

Sir Olav „salută” soldații când vizitează capitala Scoției.

Curiozități despre Sir Nils Olav

Sir Nils locuiește cu restul coloniei în piscina, denumită Penguins Rock, aceasta fiind cea mai mare piscină în aer liber din Europa.

Pinguini Grădina Zoologică Edinburgh

În 2005, grădina zoologică a fost dezvelită o statuie de bronz înaltă de 4 metri, a lui Sir Nils, care ocupă locul principal în afara zonei Penguins Rock.

Grădina Zoologică din Edinburgh are o lungă istorie cu pinguini, fiind și singura din lume care adăpostește și crește pinguini. Familia norvegiană a lui Christian Salvesen a dus aici primii trei pinguini rege, în ianuarie 1913.

Foto: Wikipedia

 

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising