E adevărat că în Legiunea Străină, legionarii fac duș în 10 secunde?

18.07.2019
E adevărat că în Legiunea Străină, legionarii fac duș în 10 secunde?

Legiunea străină este o unitate a Armatei Franceze, care a fost întemeiată pe data de 9 martie 1831 printr-un decret dat de Ludovic-Filip al Franței. În 2009, Legunea străină avea 7.700 de soldați bine pregătiți (cu vârste între 17 și 40 de ani) , care primesc automat cetățenie franceză. Condițiile sunt foarte grele și există o grămadă de mituri despre Legiunea Străină. Ca de exemplu, mitul conform căruia legionarii trebuie să facă duș în 10 secunde.

Legiunea Străină este cunoscută pentru duritatea antrenamentelor zilnice ale legionarilor. În cadrul Legiunii Străine este importantă atât rezistența fizică, dar și cea mentală. Ofițerii caută eliminarea fricii și a urii, elemente considerate determinante pentru a pierde o bătălie. Cifrele arată că după primele patru luni de antrenamete grele, doar unul din zece recruţi este păstrat. Cât despre mitul dușului în 10 secunde? Acest lucru este cât se poate de adevărat. Doar 10 secunde au la dispoziție legionarii să se spele.

Care este națiunea care a trimis 80 de soldați la război și a primit acasă 81?

Asemeni multor militari, și soldații din Legiunea Străină beau. Legionarii au propria podgorie și își produc singuri vinul. Totuși, membrii legiunii care nu beau deloc alcool sunt respectați pentru această alegere.

Cât câștigă legionarii?

În anul 2018, un legionar câștiga în medie 1200 de euro pe lună. Parașutiștii primeau în plus un bonus de 600 de euro. Suma crește odată cu vechimea în Legiunea Străină. Fiecare misiune este plătită suplimentar. De exemplu, pentru o misiune în Guyana Franceză, legionarii primesc alte 3.000 de euro pe lună. E lesne de înțeles că, pe lângă bani, legionarii au mâncare și cazare asigurată. Există însă și misiuni remunerate cu zeci de mii de euro. 

Cel care rezistă 15 ani în „bastioanele morții” are dreptul la o pensie, platită în Franța sau oriunde dorește el.

E adevărat că în Primul Război Mondial soldații francezi mergeau pe câmpul de luptă cu taxi?

Motto-ul Legiunii Străine este „Mergi sau crapă“ care se referă la faptul că un bun soldat trebuie să se învingă pe sine. De multe ori, în timpul marşului, legionarii cântă “Le Boudin”, cel mai cunoscut cântec al Legiunii, vechi de peste 100 de ani.

Cât durează contractul cu Legiunea Străină?

Leginonarii au anual 45 de zile de concediu plătit, dar pe care soldații nu au voie să și-l ia în primele 6 luni. Contractul cu Legiunea este pe 5 ani, dar se poate prelungi, dacă soldatul își dorește acest lucru. Înainte, erau acceptați în legiune și bărbați care aveau probleme cu legea, astăzi însă, acest lucru nu mai este valabil. Sediul central al Legiunii este la Aubagne.

 
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot