E adevărat că există un oraș CU O SUPRAFAȚĂ mai mare decât România?

25.11.2020
E adevărat că există un oraș CU O SUPRAFAȚĂ mai mare decât România?

Când vorbim despre cele mai mari orașe ale lumii ne zboară mintea la Tokyo, Mexico City, Los Angeles, New York sau Shanghai. Acestea sunt, însă, cele mai populate orașe din lume.

Care este cel mai mare oraș ca suprafață DIN LUME?

Cel mai mare oraș ca suprafață este situat în Mongolia Interioară, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză. Orașul chinezesc Hulunbuir măsoară 263.953 de km pătraţi, din care 40% este acoperit de teren de prerie, în timp ce restul este format din păduri și zone umede. Ca o comparație, țara noastră are o suprafață de 238.397 de km pătraţi.

De asemenea, este un platou slab populat unde colindă cămile, iar familiile care locuiesc în iurtă își îngrijesc turmele de vite, capre și oi. Este unul dintre cele mai frumoase și mai neatinse părți din China. În tot orașul există mai mult de 280 de relicve neolitice, considerate de arheologi originile multor civilizații nomade din China de Nord.

Centrul său administrativ este situat în districtul Hailar, cea mai mare zonă urbană a sa. Caracteristicile pitorești majore sunt stepele înalte ale pajiștilor Hulun Buir, lacurile Hulun și Buir (acesta din urmă parțial în Mongolia) și lanțul Khingan. Hulun Buir se învecinează cu Rusia la nord și vest, Mongolia la sud și vest, provincia Heilongjiang la est și Liga Hinggan la sud direct.

Cu 42 de grupuri etnice minoritare care trăiesc în prezent în oraș, acesta are o atmosferă multiculturală bogată. Hulunbuir este o zonă diversificată din punct de vedere lingvistic: pe lângă chineza mandarină, dialecte mongole precum Khorchin și Buryat, limba mongolică Daur, acolo sunt vorbite și unele limbi tungusice, inclusiv Oroqen și Solon.

Activități în Hulunbuir

Vizitatorii pot încerca multe activități. Aceștia pot străbate pajiștile călare pe cai, pe cămile sau cu căruțele. Pe lacurile orașului se pot plimba cu barca sau pot pescui,iar în păduri pot merge la vânătoare. Foarte tentante sunt și preparatele autentice ale păstorilor, cum ar fi mieii prăjiți, carnea flambată de oaie, deliciile din pește, precum și multe produse lactate.

Clima în Hulunbuir

Orașul Hulunbuir este situat în zona climatică continentală, cu veri reci și scurte și iarni lungi și reci. Cel mai bun moment pentru a vizita este de la sfârșitul lunii mai până la mijlocul lunii septembrie, când vremea este cea mai plăcută. Nu sunt precipitații abundente, însă de obicei, ploaia vine cu un vânt puternic, de aceea turiștilor le sunt recomandate ținutele impermeabile, nu umbrelele, potrivit China Highlight.

Un oraș cât suprafața României

România are o suprafață de 238.391 km pătrați și reprezintă 4,8% din teritoriul Europei şi 5,4% din suprafaţa Uniunii Europene. Conform legislației chineze, limitele orașului Hulunbuir îl fac cu 25.562 de km pătrați mai mare decât țara noastră. Cu alte cuvinte, un oraș din China are suprafața României și a Macedoniei de Nord (25.713 km pătrați) la un loc.

Foto: China Daily

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot