E adevărat că au existat gemeni care au avut vieți identice fără să crească împreună?

07.11.2019
E adevărat că au existat gemeni care au avut vieți identice fără să crească împreună?

Când vine vorba despre coincidențe, povestea gemenilor Jim din Ohio este de-a dreptul fantastică. Și aceasta ar putea intra cu ușurință în istorie ca fiind povestea cu cele mai multe coincidențe pe bandă rulantă. Cum au decurs lucrurile?

Gemenii Jim din Ohio, Statele Unite ale Americii, au avut o viață demnă de film. De fapt, două vieți. Paralele. Identice. Cei doi s-au născut în anul 1940 și au fost dați spre adopție pe când aveau doar trei săptămâni. Micuții au fost adoptați de familii diferite, fără să știe una de cealaltă. Ambele familii știau totuși că copilul pe care l-au adoptat are un frate gemăn. Dar, atât. Nimic mai mult.

Ambii băieți au fost botezați Jim și aceasta a fost doar prima coincidență. Cei doi James au crescut fără să se cunoască și, la maturitate, au decis să urmeze cariere în Poliție (Jim Lewis era gardian de securitate, în timp ce Jim Springer fusese șerif adjunct).

Au existat vreodată castele înconjurate de apă în care se aflau crocodili înfometați?

Atât Jim Lewis cât și Jim Springer au avut în copilărie un câine pe care l-au botezat Toy. Când s-au căsătorit, ambii au făcut-o cu femei pe nume Linda. Coincidențele au continuat. Cei doi bărbați au și divorțat ulterior. Cea de-a doua soție s-a numit Betty în ambele cazuri. Fiecare dintre gemeni a avut câte un băiat. Numele copiilor? James Alan în cazul lui Lewis și James Allan în cazul lui Springer, scrie site-ul ripleys.com.

La patruzeci de ani de la separare, cei doi s-au reîntâlnit și au putut să își povestească amănuntele vieților lor similare. Coincidențe? O mulțime!

După ce cazul gemenilor a fost mediatizat, aceștia au luat parte la un studiu realizat de Dr. Thomas Bouchard, de la Universitatea din Minnesota, care a descoperit că istoricul lor medical și testele de unde cerebrale au fost aproape identice. La fel au fost și rezultatele bărbaților la un test de personalitate.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot