De unde vine expresia „Keep Calm and…”?

17.10.2023
De unde vine expresia „Keep Calm and…”?

Cine nu a văzut măcar o dată o imagine cu un mesaj care începe cu „Keep Calm and…”. Ei bine, nu mulți știu care este povestea acestei expresii și perioada în care a apărut.

Expresia „Keep Calm and…” a fost prima dată folosită pe un afiș propagandistic britanic creat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest afiș avea inscripția „Keep Calm and Carry On” („Păstrează-ți calmul și continuă”) și a fost conceput ca parte a eforturilor de a menține moralul populației britanice în timpul războiului.

Afișul a fost parte a unei serii de postere create de guvernul britanic pentru a fi afișate în locuri publice, dar nu a fost folosit pe scară largă pe durata războiului. „Keep Calm and Carry On” a făcut parte dintr-o serie de trei mesaje lansate de Guvernul Britanic. Celelalte două mesaje erau „Curajul tău, veselia ta, hotărârea ta ne vor aduce victoria” și „Libertatea este în pericol / Apără-o cu toată puterea ta” („Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory” și „Freedom is in Peril / Defend It With All Your Might”), notează Wikipedia.org.

În anii 2000, unul dintre aceste afișe originale a fost redescoperit la Barter Books, o librărie din Alnwick  și mesajul a devenit extrem de popular pe Internet. Astfel, s-a născut expresia „Keep Calm and Carry On”, care a fost adaptată în diverse moduri pentru a crea diverse afișe, citate și obiecte de marketing.

De atunci, expresia a devenit un simbol al rezistenței, calmului și determinării în fața provocărilor și a stresului din viață. A fost parodiată și modificată în multe moduri creative pentru a se potrivi diferitelor contexte și mesaje.

Când a avut loc Al Doilea Război Mondial?

Al Doilea Război Mondial a fost cel mai sângeros conflict din istoria umanității. Datele oficiale arată că între 50 și 85 de milioane de oameni și-au pierdut viața în acea perioadă. Cel de-Al Doilea Război Mondial a durat 6 ani, din 1939 până în 1945, și este considerat a fi una dintre cele mai negre perioade din istoria umanității.

Tags:
Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot