De unde vine expresia „Keep Calm and…”?

17.10.2023
De unde vine expresia „Keep Calm and…”?

Cine nu a văzut măcar o dată o imagine cu un mesaj care începe cu „Keep Calm and…”. Ei bine, nu mulți știu care este povestea acestei expresii și perioada în care a apărut.

Expresia „Keep Calm and…” a fost prima dată folosită pe un afiș propagandistic britanic creat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest afiș avea inscripția „Keep Calm and Carry On” („Păstrează-ți calmul și continuă”) și a fost conceput ca parte a eforturilor de a menține moralul populației britanice în timpul războiului.

Afișul a fost parte a unei serii de postere create de guvernul britanic pentru a fi afișate în locuri publice, dar nu a fost folosit pe scară largă pe durata războiului. „Keep Calm and Carry On” a făcut parte dintr-o serie de trei mesaje lansate de Guvernul Britanic. Celelalte două mesaje erau „Curajul tău, veselia ta, hotărârea ta ne vor aduce victoria” și „Libertatea este în pericol / Apără-o cu toată puterea ta” („Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory” și „Freedom is in Peril / Defend It With All Your Might”), notează Wikipedia.org.

În anii 2000, unul dintre aceste afișe originale a fost redescoperit la Barter Books, o librărie din Alnwick  și mesajul a devenit extrem de popular pe Internet. Astfel, s-a născut expresia „Keep Calm and Carry On”, care a fost adaptată în diverse moduri pentru a crea diverse afișe, citate și obiecte de marketing.

De atunci, expresia a devenit un simbol al rezistenței, calmului și determinării în fața provocărilor și a stresului din viață. A fost parodiată și modificată în multe moduri creative pentru a se potrivi diferitelor contexte și mesaje.

Când a avut loc Al Doilea Război Mondial?

Al Doilea Război Mondial a fost cel mai sângeros conflict din istoria umanității. Datele oficiale arată că între 50 și 85 de milioane de oameni și-au pierdut viața în acea perioadă. Cel de-Al Doilea Război Mondial a durat 6 ani, din 1939 până în 1945, și este considerat a fi una dintre cele mai negre perioade din istoria umanității.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot