De unde vine expresia „Keep Calm and…”?

17.10.2023
De unde vine expresia „Keep Calm and…”?

Cine nu a văzut măcar o dată o imagine cu un mesaj care începe cu „Keep Calm and…”. Ei bine, nu mulți știu care este povestea acestei expresii și perioada în care a apărut.

Expresia „Keep Calm and…” a fost prima dată folosită pe un afiș propagandistic britanic creat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest afiș avea inscripția „Keep Calm and Carry On” („Păstrează-ți calmul și continuă”) și a fost conceput ca parte a eforturilor de a menține moralul populației britanice în timpul războiului.

Afișul a fost parte a unei serii de postere create de guvernul britanic pentru a fi afișate în locuri publice, dar nu a fost folosit pe scară largă pe durata războiului. „Keep Calm and Carry On” a făcut parte dintr-o serie de trei mesaje lansate de Guvernul Britanic. Celelalte două mesaje erau „Curajul tău, veselia ta, hotărârea ta ne vor aduce victoria” și „Libertatea este în pericol / Apără-o cu toată puterea ta” („Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory” și „Freedom is in Peril / Defend It With All Your Might”), notează Wikipedia.org.

În anii 2000, unul dintre aceste afișe originale a fost redescoperit la Barter Books, o librărie din Alnwick  și mesajul a devenit extrem de popular pe Internet. Astfel, s-a născut expresia „Keep Calm and Carry On”, care a fost adaptată în diverse moduri pentru a crea diverse afișe, citate și obiecte de marketing.

De atunci, expresia a devenit un simbol al rezistenței, calmului și determinării în fața provocărilor și a stresului din viață. A fost parodiată și modificată în multe moduri creative pentru a se potrivi diferitelor contexte și mesaje.

Când a avut loc Al Doilea Război Mondial?

Al Doilea Război Mondial a fost cel mai sângeros conflict din istoria umanității. Datele oficiale arată că între 50 și 85 de milioane de oameni și-au pierdut viața în acea perioadă. Cel de-Al Doilea Război Mondial a durat 6 ani, din 1939 până în 1945, și este considerat a fi una dintre cele mai negre perioade din istoria umanității.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Alege cele mai bune soluții pentru plata neasistată! Începe cu simplificarea procesului de plată și a proceselor administrative cu ajutorul unui POS Outdoor fiabil și performant care să țină... citește tot
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot