De la ce vine prescurtarea SPA?

25.07.2022
De la ce vine prescurtarea SPA?

O vizită la SPA este timpul pe care ni-l dedicăm doar nouă înșine, pentru a ne relaxa și a ne spori starea de bine. Rareori cineva poate spune că mersul la SPA este o activitate zilnică. De cele mai multe ori este o ocazie specială, timp pentru a ne răsfăța. Mulți dintre noi, însă, nu cunosc semnificația acronimelor SPA.

Centrele SPA înregistrează o tendință de creștere de la an la an. Aceasta vine ca urmare a unei schimbări a mentalității populației, care acum este orientată spre îmbunătățirea sănătății și a calității vieții, care se manifestă prin utilizarea serviciilor acestor locuri.

De la ce vine prescurtarea SPA?

SPA este un acronim care își are originea în timpul Imperiului Roman, când legionarii obosiți după lupte au găsit o modalitate de a-și vindeca rănile și bolile. Au căutat izvoare termale și au construit băi pentru a-și vindeca trupurile. Au numit aceste locuri „aquae” și tratamentul primit acolo „Sanus Per Aquam” (SPA), ceea ce înseamnă „sănătate prin apă”. În această perioadă a fost fondat orașul Spa din Belgia, potrivit dexonline.ro.

În ultimul timp, centrele balneare au devenit din ce în ce mai populare în întreaga lume. oferă vizitatorilor săi o gamă largă de servicii pornind de la diverse tratamente cosmetice, manichiură, pedichiură, tratamente cu ciocolată, exfoliere corporală, tratamente cu alge și masaj.

Care dintre tratamentele pe care le alegi depinde de preferințele și posibilitățile tale. Toate activitățile se desfășoară într-un mediu relaxant și plăcut, cu sprijinul unui personal prietenos și profesionist.

Cum te pregătești înainte de proceduri?

Înainte de a merge la un astfel de centru sau procedură, trebuie să fii pregătit pentru a te putea relaxa complet. Astfel, iată câteva sfaturi.

Nu mânca nimic greu înainte de a merge la procedura de spa. Bineînțeles că nici nu te vei putea relaxa complet dacă vei fi înfometat. Așadar, dacă vrei să mănânci ceva înainte de a merge la spa, alege o gustare ușoară și sănătoasă. De asemenea, încearcă să eviți băuturile pline de cofeină, deoarece acestea ar putea să-ți dea un impuls de energie atât de mare încât te-ar putea face să te simți neliniștit și în timpul procedurii.

Încearcă să te pregătești pentru relaxare. Planifică-ți timpul astfel încât să nu te grăbești să te dezbraci și să te îmbraci în halatul SPA. Fă un duș cald înainte de a merge la procedură. Este necesar din motive de igienă, dar încălzește și mușchii și îi pregătește pentru relaxare.

După duș, poți alege alte opțiuni pe care le oferă centrul spa, cum ar fi sauna, baia sau piscina. Majoritatea centrelor spa au un colț de relaxare unde poți savura o ceașcă de ceai. De asemenea, ia-ți un mic moment pentru a face câteva întinderi ușoare.

Cei care lucrează zilnic la birou înmagazinează de obicei multă tensiune în zona umerilor, așa că niște întinderi ușoare te vor ajuta să relaxezi mușchii și să îi pregătești pentru relaxarea binemeritată.

După ce procedura se termină, te poți odihni puțin pe masa de masaj sau din nou în colțul de relaxare. Nu este nevoie să sari în sus și să fugi afară. De asemenea, odată ce ai ieșit din salonul spa, nu te grăbi să faci nimic activ. Efectuarea imediată a unor activități dure ar putea să te facă să te simți amețit.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot