Ce este Yoga? De câte feluri este Yoga?

09.03.2022
Ce este Yoga? De câte feluri este Yoga?

Yoga este o practică a minții și a corpului. Diverse stiluri combină posturi fizice, tehnici de respirație și meditație sau relaxare. Pentru o persoană care a trecut printr-o boală, se recuperează după o intervenție chirurgicală sau trăiește cu o boală cronică, yoga poate deveni o parte integrantă a tratamentului său și poate grăbi vindecarea.

Un terapeut yoghin poate lucra cu pacienții și poate elabora planuri individuale care funcționează împreună cu terapiile lor medicale și chirurgicale. În acest fel, yoga poate sprijini procesul de vindecare și poate ajuta persoana să experimenteze simptome cu mai puțină suferință.

Istoria Yoga

Prima mențiune a cuvântului „yoga” apare în Rig Veda, o colecție de texte antice. Yoga provine din cuvântul sanscrit „yuj”, care înseamnă „unire” sau „a se alătura”.

Yoga a apărut în nordul Indiei în urmă cu peste 5.000 de ani. Călugării indieni și-au răspândit cunoștințele despre yoga în Occident la sfârșitul anilor 1890. Învățăturile moderne au devenit foarte populare în țările occidentale în anii 1970.

Filosofia generală a yoga este despre conectarea minții, corpului și spiritului. Există șase ramuri ale yoga. Fiecare ramură reprezintă un focus și un set diferit de caracteristici.

Potrivit Medical News Today, cele șase ramuri sunt:

Hatha: Aceasta este ramura fizică și mentală care urmărește să antreneze corpul și mintea.

Raja: Această ramură implică meditație și aderarea strictă la o serie de pași disciplinari cunoscuți sub numele de cele opt membre ale yoga.

Karma: Aceasta este o cale de serviciu care își propune să creeze un viitor lipsit de negativitate și egoism.

Bhakti: Acesta urmărește să stabilească calea devotamentului, o modalitate pozitivă de a canaliza emoțiile și de a cultiva acceptarea și toleranța.

Jnana: Această ramură a yoga este despre înțelepciune, calea savantului și dezvoltarea intelectului prin studiu.

Tantra: Aceasta este calea ritualului, ceremoniei sau desăvârșirii unei relații.

Mulți adulți practică acest sport din motive de sănătate, însă există multe beneficii fizice și mentale, cum ar fi: construirea forței musculare, sporirea flexibilității, respirație mai bună, susținerea sănătății inimii, ajută tratamentul pentru orice tip de dependență, reduce stresul, anxietatea, despresia, îmbunătățește calitatea somnului și crește starea de bine și calitatea vieții.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot