Ce este Yoga? De câte feluri este Yoga?

09.03.2022
Ce este Yoga? De câte feluri este Yoga?

Yoga este o practică a minții și a corpului. Diverse stiluri combină posturi fizice, tehnici de respirație și meditație sau relaxare. Pentru o persoană care a trecut printr-o boală, se recuperează după o intervenție chirurgicală sau trăiește cu o boală cronică, yoga poate deveni o parte integrantă a tratamentului său și poate grăbi vindecarea.

Un terapeut yoghin poate lucra cu pacienții și poate elabora planuri individuale care funcționează împreună cu terapiile lor medicale și chirurgicale. În acest fel, yoga poate sprijini procesul de vindecare și poate ajuta persoana să experimenteze simptome cu mai puțină suferință.

Istoria Yoga

Prima mențiune a cuvântului „yoga” apare în Rig Veda, o colecție de texte antice. Yoga provine din cuvântul sanscrit „yuj”, care înseamnă „unire” sau „a se alătura”.

Yoga a apărut în nordul Indiei în urmă cu peste 5.000 de ani. Călugării indieni și-au răspândit cunoștințele despre yoga în Occident la sfârșitul anilor 1890. Învățăturile moderne au devenit foarte populare în țările occidentale în anii 1970.

Filosofia generală a yoga este despre conectarea minții, corpului și spiritului. Există șase ramuri ale yoga. Fiecare ramură reprezintă un focus și un set diferit de caracteristici.

Potrivit Medical News Today, cele șase ramuri sunt:

Hatha: Aceasta este ramura fizică și mentală care urmărește să antreneze corpul și mintea.

Raja: Această ramură implică meditație și aderarea strictă la o serie de pași disciplinari cunoscuți sub numele de cele opt membre ale yoga.

Karma: Aceasta este o cale de serviciu care își propune să creeze un viitor lipsit de negativitate și egoism.

Bhakti: Acesta urmărește să stabilească calea devotamentului, o modalitate pozitivă de a canaliza emoțiile și de a cultiva acceptarea și toleranța.

Jnana: Această ramură a yoga este despre înțelepciune, calea savantului și dezvoltarea intelectului prin studiu.

Tantra: Aceasta este calea ritualului, ceremoniei sau desăvârșirii unei relații.

Mulți adulți practică acest sport din motive de sănătate, însă există multe beneficii fizice și mentale, cum ar fi: construirea forței musculare, sporirea flexibilității, respirație mai bună, susținerea sănătății inimii, ajută tratamentul pentru orice tip de dependență, reduce stresul, anxietatea, despresia, îmbunătățește calitatea somnului și crește starea de bine și calitatea vieții.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot