Ce este Yoga? De câte feluri este Yoga?

09.03.2022
Ce este Yoga? De câte feluri este Yoga?

Yoga este o practică a minții și a corpului. Diverse stiluri combină posturi fizice, tehnici de respirație și meditație sau relaxare. Pentru o persoană care a trecut printr-o boală, se recuperează după o intervenție chirurgicală sau trăiește cu o boală cronică, yoga poate deveni o parte integrantă a tratamentului său și poate grăbi vindecarea.

Un terapeut yoghin poate lucra cu pacienții și poate elabora planuri individuale care funcționează împreună cu terapiile lor medicale și chirurgicale. În acest fel, yoga poate sprijini procesul de vindecare și poate ajuta persoana să experimenteze simptome cu mai puțină suferință.

Istoria Yoga

Prima mențiune a cuvântului „yoga” apare în Rig Veda, o colecție de texte antice. Yoga provine din cuvântul sanscrit „yuj”, care înseamnă „unire” sau „a se alătura”.

Yoga a apărut în nordul Indiei în urmă cu peste 5.000 de ani. Călugării indieni și-au răspândit cunoștințele despre yoga în Occident la sfârșitul anilor 1890. Învățăturile moderne au devenit foarte populare în țările occidentale în anii 1970.

Filosofia generală a yoga este despre conectarea minții, corpului și spiritului. Există șase ramuri ale yoga. Fiecare ramură reprezintă un focus și un set diferit de caracteristici.

Potrivit Medical News Today, cele șase ramuri sunt:

Hatha: Aceasta este ramura fizică și mentală care urmărește să antreneze corpul și mintea.

Raja: Această ramură implică meditație și aderarea strictă la o serie de pași disciplinari cunoscuți sub numele de cele opt membre ale yoga.

Karma: Aceasta este o cale de serviciu care își propune să creeze un viitor lipsit de negativitate și egoism.

Bhakti: Acesta urmărește să stabilească calea devotamentului, o modalitate pozitivă de a canaliza emoțiile și de a cultiva acceptarea și toleranța.

Jnana: Această ramură a yoga este despre înțelepciune, calea savantului și dezvoltarea intelectului prin studiu.

Tantra: Aceasta este calea ritualului, ceremoniei sau desăvârșirii unei relații.

Mulți adulți practică acest sport din motive de sănătate, însă există multe beneficii fizice și mentale, cum ar fi: construirea forței musculare, sporirea flexibilității, respirație mai bună, susținerea sănătății inimii, ajută tratamentul pentru orice tip de dependență, reduce stresul, anxietatea, despresia, îmbunătățește calitatea somnului și crește starea de bine și calitatea vieții.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising